Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karaçam, ‘’Madem yapıyoruz, tam yapalım’’

Yalova Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği (MAG-DER) Başkanı Sabri Karaçam, katı atık depolama alanında çıkan yangın sonrasında bazı açıklamalarda bulundu ve yetkililere seslendi.

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2024 05:17
Haber Güncellenme Tarihi: 22.06.2024 05:17
Kaynak: Murat Can Aytemur
Karaçam, ‘’Madem yapıyoruz, tam yapalım’’

Yalova’nın Çiftlikköy ilçesine bağlı Denizçalı köyünde bulunan katı atık depolama sahasında sabah saatlerinde yangın başlamıştı. Bölgede Yalova, Altınova, Çiftlikköy, Taşköprü, TASKİB itfaiye ekipleri çalışma yaptı. Yangına helikopter ile de havadan müdahale edildi. Alınan bilgilere göre Yalova Yerel Yönetimler Katı Atık Tesisleri Yapma ve İşletme Birliği (YAKAB), Katı Atık Depolama Sahası’nda meydana gelen yangın kontrol altına alındı.

Yalova’nın önemli STK’larından olan MAG-DER, yangının meydana geldiği olay yerine giden ekipler arasında yer aldı. Dernek Başkanı Sabri Karaçam, yangın sonrasında önemli açıklamalarda bulundu.

Karaçam sözlerinde şu ifadelere yer verdi, ‘’Katı atık depolama alanında yangın çıkmıştı, sevindirici tarafı fazla ağaç yanmadı. Yalova'daki çöplük alanda aynı şekilde yanmıştı. Sonra oraya taşınmıştı. Olmaz dedik Çevre Platformu olarak. Ama başaramadık. Gittiğimiz dönemlerde yollar çok bozuktu. İlk giriş yolundan gittik. Hatırladığım kadarıyla tur attık etrafında. Köpeklerine bakamayan köpekleri buraya bırakıyorlarmış. Manzara aynı çöp bölgesi olduğu için köpekler hep çöp bölgesine yakın. Bildiğim kadarıyla bazı hayvan dernekleri yem götürüyor. Madem böyle burada köpek bakım yeri açılabilir? Biz olay yerine gittik. Kılıçköy yolu üzerinden Denizçalı’ya geçtik yol çok berbattı sanki tarla içinde gidiyorsun tabii bir kısmı. Denizçalı’ya gittik Vatandaşlar buradan bu araç gidemez dedi. MAG arkadaşımızın arkadaşı ben sizi traktörle götüreyim dedi bindik ufak traktöre ve gittik. Götüren arkadaşa çok teşekkürler. Denizçalı’dan sonra yol daha da berbat. Yol boyunca villalar var giden gelenler var. Ayrıca bu bölgeye girişte taş ocakları, taş kırma tesisi, beton tesisi var zaten her yer toz içinde. Buda ayrı bir konu. Kısacası berbat. Yetim kalmış bir bölge. Çöplük alan elden geçirilmeli kuruluşu yanlış tamamda, yanmasın diye, iş olsun diye yapılmış. Bu alanlarda baca kısımları çok önemli. İlgili birimlerin yaptık oldu zihniyeti değişmeli, madem yapıyoruz tam yapalım.’’

Murat Can Aytemur

Kaynak: Murat Can Aytemur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.