Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kar ne zaman yağacak?

Aralık ayını geride bırakıp Ocak ayına girdiğimiz şu günlerde havaların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi endişe yaratıyor. Kasım ayının son 53 yılın en sıcak Kasım ayı olması kuraklık ve susuzluk gerçeğini ortaya koydu. Ocak ayıyla birlikte vatandaşlar birçok yerde yılın ilk karını görmeyi bekliyor. yurdun doğusunda karla kaplanan şehirler varken yılın ilk günü Antalya’da deniz sıcaklığı 21 derece olarak ölçüldü ve turistler yeni yılı denize girerek kutladı. Şimdi ise yurdun güney ve batı kesimleri kar yağışı bekliyor. Peki, Kar ne zaman yağacak? İşte bu sorunun cevabı…

Haber Giriş Tarihi: 02.01.2024 14:24
Haber Güncellenme Tarihi: 02.01.2024 14:24
Kaynak: Hilal Baldemir
Kar ne zaman yağacak?

Ocak ayına giriş yapıldığı anda akıllara gelen ilk soru ne zaman kar yağacağı oldu. Yalnızca yurdun doğu ve yüksek kesimlerinde görülen karın batı kesimlerde ne zaman kendini göstereceği merak konusu oldu. Batı ve güney kesimlerde adeta bahar havası yaşanırken Antalya’da Ocak ayında denize girildiği görüldü. Havaların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi küresel ısınmanın etkisinin giderek arttığını gösterirken yağışların azalması kuraklık sorununu yeniden gündeme getirdi. Peki, Kar ne zaman yağacak? İşte merak edilen sorunun cevabı…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü vatandaşlar tarafından heyecanla beklenen haberi duyurdu. Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul için önümüzdeki 10 gün içerisinde kar ihtimalinin yüksek olduğunu vurguladı.

Sosyal medyadan açıklama yapan Prof. Dr. Şen, "10-11 Ocak gibi İstanbul'a kar gelebilir. Bu tahminin gerçekleşme olasılığı bugün için yüzde 60 civarında. İlerleyen günlerde bu tahminimi revize edeceğim. Gün yaklaştıkça yüzde artabilir de azalabilir de. Biliyorsunuz ben sağlamcıyım. Hepinize tekrar iyi yıllar diliyorum" ifadesini kullandı.

Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü yayınladığı haftalık hava tahmin raporunda havanın mevsim normallerinin üzerinde devam edeceğini aktardı. Fakat uzmanlar 10-11 Ocak 2024 tarihlerinden itibaren İstanbul’dan başlayacak olan kar yağışının ilerleyen günlerde ise yurdun tamamını etkisi altına alacağını aktardı.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.