Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kamu borçlarında gecikme faizine zam!

Kamu kurum ve kuruluşlarına borçları olanların borçlarını ödemedikçe gelen gecikme faizine zam geldi. Gecikme faizinde zam oranı yüzde 3,5 olurken tecil faiz oranı ise yıllık yüzde 24'ten yüzde 36'ya çıktı. İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 14.11.2023 10:44
Haber Güncellenme Tarihi: 14.11.2023 10:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Kamu borçlarında gecikme faizine zam!

Kamu alacaklarında gecikme faizine zam yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da onayıyla kamu borçlarının ödenmesine ilişkin yeni düzenleme getirildi. Buna göre borçlarının tahsilatı ve gecikme cezalarına ilişkin önemli değişiklikler yapıldı.

Kararın adı, Amme Alacakları İçin Uygulanan Gecikme Zammı Oranının Yeniden Belirlenmesine İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı, olarak belirlendi ve Resmi Gazete'de yayınlandı.

tecil faizi zam

Gecikme zammı oranı yükseldi

Yeni düzenlemede alınan karara göre, 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun'da yer alan gecikme zammı oranı, her ay için yeniden ve tekrar eden aylarda uygulanmak üzere yüzde 3,5 oranına yükseltildi.

Bir diğer yeni düzenleme ise, Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığının Tahsilat Genel Tebliği yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Tecil faiz oranında büyük artış

Tecil faiz oranında da ciddi bir artışa gidildi. Buna göre, amme alacaklarında yıllık yüzde 24 olarak belirlenmiş olan tecil faizi oranı bugünden itibaren yüzde 36 olarak belirlendi.

En çok merak edilen sorulardan biri de bu karardan önce yapılan müracaatlarda uygulanacak zam oranının ne olacağı. Bugünden önce yapılan müracaatlara dayanılarak tecil edilecek olan amme alacaklarıyla tebliğin yayımı tarihinden önce tecil edilmiş ve tecil şartlarına uygun ödenmekte olan amme alacaklarına tecil şartlarına uygun ödendikleri sürece müracaat tarihlerinden itibaren eski tecil faizi oranı yüzde 24 şeklinde uygulanacak.

Öte yandan bugünden önce tecil talebinde bulunmuş kişiler için de yeni düzenleme geçerli sayılmıyor. Bugünden sonra ödenmesi gereken taksit tutarlarına ise yüzde 36 tecil faizi geçerli olacak.

Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.