Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kafkaslar 20. kez Yalova’da buluşuyor!

Yalova Kuzey Kafkas Derneği tarafından bu yıl 20’ncisi düzenlenen Yalova Uluslararası Kafkas Dans ve Müzik Festivali bugün gerçekleştirilecek kortej ve mini gösterilerle resmen başlıyor

Haber Giriş Tarihi: 11.07.2024 15:57
Haber Güncellenme Tarihi: 11.07.2024 15:57
Kaynak: Yalova Hayat
https://www.yalovahayat.com/
Kafkaslar 20. kez Yalova’da buluşuyor!

‘Kafkasya'da ve Tüm Dünyada Barış Adına’ sloganıyla düzenlenen Yalova Uluslararası Kafkas Dans ve Müzik Festivali'nin 20.si, bu yıl 10-15 Temmuz tarihleri arasında Yalova'da gerçekleşecek. Festival, 11 Temmuz Perşembe saat 20.00'de kortej yürüyüşü ile başlayacak ve saat 21.00'de Gazi Paşa Caddesi'ndeki Mini Amfi'de açılış galası gösterileriyle devam edecek. Festivalin gala gecesi ise 13 Temmuz Cumartesi günü saat 21.00'de Barış Manço Açık Hava Tiyatrosu'nda yapılacak.

Bugüne kadar binlerce dansçıyı Yalova halkıyla buluşturan KafkasFest, bu yıl da 250 kişilik dev bir kadroyla sahne alacak. Adigey, Dağıstan, Gürcistan, Kabardey-Balkar ve Karaçay-Çerkes'ten gelen dansçıların katılacağı festivale, Kafkas Cumhuriyetleri dans gruplarının yanı sıra ülkemizi temsilen Yalova KafDans ekibi de katılacak.

Sanat Yönetmenliğini Gazi Aydemir'in yaptığı festivalde ekipler, Kafkas kızlarındaki zarafet ve asaleti; erkeklerindeki güç ve atikliği gözler önüne seren duygulu ve ateşli danslarını sergileyecekler.

Dünyada ilk ve tek!

Yalova Kafkas Festivali'nin en önemli özelliği dünyada Kafkasya dışında gerçekleştirilen ve Kafkas ülkelerinin halk dansları gruplarının aynı sahneyi paylaştığı uluslararası tek etkinlik olmasıdır. Bu değerli etkinlik, TİKA ve YTB'nin ana sponsorluğunda, Yalova Kafkas Derneği organizasyonu ile Kültür ve Turizm Bakanlığı, Yalova Valiliği, Yalova Belediyesi, Yalova İl Özel İdaresi, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası ve Yalova Esnaf ve Sanatkarları Odası katkılarıyla yapılmaktadır.

“Herkesi davet ediyoruz”

Yalova Kuzey Kafkas Derneği Başkanı Mehmet Aydemir, tüm Yalovalıları festivale davet ederek, “Her yıl büyük bir özlemle beklenen festivalin gala gecesinde dansçılar 18 farklı Kafkas dans ve müziği ile Yalovalılara 2 saatlik bir program sunacaklar. Tüm halkımızı birbirinden güzel dansların sergileneceği festivalimizde Kafkasya'dan esen rüzgara davet ediyoruz” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.