Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Jeoloji Yüksek Mühendisi Osman Kendir “Yalova yaşanacak depremlerden mutlaka etkilenecek”

Jeoloji Yüksek Mühendisi Osman Kendir dün yaşanan depremin KAF’ın Marmara Bölgesi’ne girdiği 3 koldan birisinde meydana geldiğini ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 04.12.2023 14:21
Haber Güncellenme Tarihi: 04.12.2023 14:21
Kaynak: Yalova Hayat
https://www.yalovahayat.com/
Jeoloji Yüksek Mühendisi Osman Kendir  “Yalova yaşanacak depremlerden mutlaka etkilenecek”

Bu 3 kolun da 7 ve üzeri deprem üretme potansiyelinin olduğunu ifade eden Kendir, “Buralarda yaşanacak her depremden Yalova ve hatta Marmara Bölgesi’nde yer alan tüm iller etkilenecekler” dedi
Bursa’nın Mudanya ilçesinde dün yaşanan 5.1’lik deprem Yalova’da da ciddi şekilde hissedildi. Bu noktada görüşlerini ortaya koyan Jeoloji Yüksel Mühendisi Osman Kendir, deprem yaşanan noktanın KAF’ın Marmara Bölgesi’ne girdiği 3 koldan birisinde yaşandığını söyledi. Bu 3 koldan hangisinde deprem meydana gelirse Yalova’nın bundan etkileneceğini ifade eden Kendir, “Yaşanan deprem Kuzey Anadolu Fay Hattı’nın (KAF) Marmara Bölgesi’ne giriş yaptığı 3 fay hattından birinde meydana geldi.

Halkımız şunu bilmelidir ki KAF’ın Marmara’ya girdiği bu 3 kolun hepsi de 7 ve üzeri bir deprem üretme potansiyeline sahip. Buralarda yaşanacak her depremden Yalova ve hatta Marmara Bölgesi’nde yer alan tüm iller etkilenecekler. Ama en çok Yalova etkilenecek. Yalova depreme hazırlık için yapması gerekenleri biliyor ama bir türlü bunu yapmıyor. Yalova’nın mutlaka bir Deprem Master Planı’nın hazırlanması lazımdır. Buna dayalı olarak da kentsel dönüşüme hız verilmelidir. Vatandaşlar bireysel kentsel dönüşüme terk edilmiş durumdalar. Oysa yasalar belediyelere riskli alanları tespit etme ve buralarda gerekli çalışmaları yapma yetkisini vermiş durumda. Belediyeler yetkilerini mutlaka kullanmalıdır. Kentsel dönüşümü bu yetkisine dayalı olarak hızlandırmalıdır. Yalova Valisi ve milletvekilleri de Deprem Master Planı’nı oluşturmak için artık aksiyona geçmelidir. Aksi takdirde depremde yıkımlar, can kayıpları ve acılar yaşamamız kaçınılmazdır” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.