Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Jeoloji Mühendisleri Odası Yalova İl Temsilciliği: “Hastane önündeki çökme mühendislik hatası”

Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin doğusunda yer alan ve hastanenin giriş-çıkışlarının yapıldığı bağlantı yolunda meydana gelen çökmelerin mühendislik hatası olduğu ortaya çıktı. Jeoloji Mühendisleri Odası Yalova İl Temsilciliği tarafından yapılan incelemede, çökmenin heyelan değil, yapım aşamasındaki hatalardan kaynaklandığı belirtildi

Haber Giriş Tarihi: 12.02.2024 16:48
Haber Güncellenme Tarihi: 12.02.2024 16:48
Kaynak: Yalova Hayat
https://www.yalovahayat.com/
Jeoloji Mühendisleri Odası Yalova İl Temsilciliği: “Hastane önündeki çökme mühendislik hatası”

Oda İl Temsilcisi Ozan Burak Cangir, yaptığı açıklamada, “Hastanenin girişinde ve mevcut yolda ciddi deformasyonlar meydana gelmiştir. Yaptığımız incelemede deformasyona uğrayan mevcut yolda bulunan su ve yağmur giderlerinin çalışmadığı gözlenmiştir. Mevcut yol için yeterli sıkışma yapılmamasından kaynaklı oturma ve şişme problemleri gözlemlenmiştir. Mevcut yolun doğusunda imal edilen ve yüksekliği 7 metreleri bulan taş duvarın deformasyona uğradığı gözlemlenmiştir. Bu deformasyonun sebeplerinden birisi süzülen yeraltı ve yağmur sularının taş duvardan dışarıya aktarılması için yapılan barbakanların (su tahliye boruları) çalışmadığı ve sayısının ise yetersiz olduğu tespiti yapılmıştır. Yapılan inceleme neticesinde hareketin giderek arttığı ve artacağı tespiti yapılmıştır. Bu hareketler yağışlı havalarda daha da artacaktır. Gerekli onarım çalışmaları acilen ve doğru projelendirildikten sonra başlamalıdır” dedi.

Mevcut yolun sadece araç trafiğine değil yaya trafiğine de kapatılmasının oldukça önemli olduğuna da dikkat çeken Jeoloji Mühendisleri Odası Yalova İl Temsilcisi Ozan Burak Cangir, “Özetle, vakanın tanımı heyelan değil yeterli mühendislik hizmeti alınmamış ya da eksik alınmış imalat ve mühendislik hatasıdır. Mevcut yolda ana problem yeraltı suyu, yağmur suyu vb. suların tahliyesinin yani drenaj hatlarının yetersizliği ve mevcutta olan hatların çalışmamasıdır. Taş duvar imalatında barbakanların çalışmaması ve sayısının yetersiz oluşu bu sanat yapısının deformasyona uğrattığı ve bu yapı için acilen önlem alınması gerektiği elzemdir. Söz konusu alan için alınan güvenlik tedbirleri arttırılmalı ve acilen doğru projelendirilmiş, mühendislik hizmeti ve yorumu alınmış olarak, doğru malzeme kullanımı ve imalatı ile sorun giderilmelidir” diye konuştu.

Cangir, ayrıca hastaneye ait binaların mevcut durumdan etkilenmediğini de sözlerine ekledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.