Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Jandarmanın 185. Gurur Yılı

Jandarma Teşkilatı’nın 185. kuruluş yıl dönümü, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen törenle kutlandı. Törende Yalova sokaklarında geçiş töreni yapan Jandarma Bölüğü ise göğüsleri kabarttı

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2024 14:09
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2024 14:09
Kaynak: Murat Can Aytemur
Jandarmanın 185. Gurur Yılı

Bundan 185 yıl önce 1839 yılında kurulan Jandarma Teşkilatı, kuruluş yıl dönümünü tüm yurtta olduğu gibi Yalova’da da düzenlenen gurur yüklü bir törenle kutladı. 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’ndaki tören öncesinde Jandarma Bölüğü marşalar eşliğinde Cengiz Koçal Caddesi’nde bir yürüyüş gerçekleştirdi. Vatandaşların alkışlarla eşlik ettiği jandarmalar herkesi gururlandırdı. Yalova Vali Yardımcısı Aziz Mercan, Yalova Jandarma Komutanı J.Alb. Ali Naci Binici ve Yalova Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe’nin meydana gelmesi ile birlikte başlayan törende Atatürk Anıtına çelenk konularak saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu.


Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise J.Alb Süleyman Terk gerçekleştirdi. Jandarma Teşkilatı’nın kuruluşunun 185. yıl dönümünü gururla kutlamanın onur, mutluluk ve heyecanını yaşadıklarını ifade eden Terk, “Başarılarla dolu 185 yıllık köklü bir tarihe sahip olan Jandarma Genel Komutanlığı, kuruluşundan bugüne kadar yüce milletimizin engin sevgi ve güvenine mazhar olmuş, Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğünün korunması, milletimizin huzur ve güvenliği ile kamu düzeninin sağlanması yönündeki hizmetleriyle ulusumuzun her zaman takdirini kazanmıştır. Jandarma Genel Komutanlığı personeli olarak bizler, milletimizin bize olan bu teveccühünün bilincinde hareket ederek, var olan bu güven ve sevgi bağını korumak, perçinlemek ve daha da güçlendirmek azim ve kararlılığındayız.

Türk milletinin sonsuz güvenine mazhar olmayı başaran Türkiye Cumhuriyeti Jandarması, kurulduğu günden bu yana günlük yaşamın her anında, ülkemizin her noktasında; gece-gündüz, sıcak-soğuk, yağmur-çamur demeden halkımızın hizmetinde olmuş, bundan sonra da olmaya devam edecektir. Yerleşik kurum kültürü ve kimliğine sahip personeli ile jandarma, üstün birlik ve silah arkadaşlığı ruhu, vatandaşa insan merkezli, adaletli, sevgi ve şefkatle, birleştirici ve kucaklayıcı yaklaşımı ile her zaman milletinin yanında yer almıştır ve almaya da devam edecektir. Jandarma üstün vazife anlayışı, sarsılmaz disiplini, etkili ve gerçekçi eğitimi, yüksek fiziki ve moral gücü ile kutsal vatan topraklarımız üzerinde görev yaptığı her noktada Türkiye Cumhuriyeti’nin gücü ve teminatı olmuştur. Bu anlamlı gün vesilesiyle, Jandarma Teşkilatı’nın ulaştığı bugünkü onurlu seviyede emek, gayret ve alın terleri bulunan saygıdeğer komutanlarımıza ve değerli mensuplarımıza müteşekkir olduğumuzu ifade etmek isterim. Bizlere bırakılan bu güçlü ve değerli mirastan dolayı Jandarma Teşkilatı onları daima minnetle anacaktır” dedi.


Jandarma Teşkilatı’nın 185’nci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen şiir yarışmasında dereceye giren öğrenciler ise şiirlerini okuduktan sonra ödüllerini Yalova Vali Yardımcısı Aziz Mercan, Yalova Jandarma Komutanı J.Alb. Ali Naci Binici ve Yalova Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe’nin elinden aldılar. Emekli jandarma mensupları da hazırladıkları zeybek gösterisi ile kutlamalara renk kattılar. Tören Komando Birliği tarafından okunan komando andı ile sona erdi.
Protokol mensupları tören sonunda Jandarma Komutanlığı tarafından askeri araç ve gereçlerin tanıtıldığı sanatları da gezerek bilgiler aldılar.

Kaynak: Murat Can Aytemur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.