Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İYİ Parti Yalova İl Başkanı Kendir, ''31 Mart akşamı şaşıracaksınız''

İYİ Parti Yalova İl Başkanı Osman Kendir, Yalova Hayat’a özel olarak yapmış olduğu açıklamalarda, İYİ Parti’nin 31 Mart akşamında herkesi şaşırtacağından bahsetti ve genel değerlendirmelerde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2024 15:19
Haber Güncellenme Tarihi: 26.03.2024 15:19
Kaynak: Murat Can Aytemur
İYİ Parti Yalova İl Başkanı Kendir, ''31 Mart akşamı şaşıracaksınız''

“Adayımızdan memnunuz’’

Yerel seçimler yaklaşıyor, siyasi hareketlilik gün geçtikçe hız kazanıyor. Yalova’da seçim öncesi merak edilen konulardan birisi de İYİ Parti’nin Halil İbrahim Tokay ile halkta karşılık bulup bulamadığı oldu.İYİ Parti İl Başkanı Osman Kendir konu ile ilgili olarak yapmış olduğu açıklamada, ‘’Bizim partimiz adayımızdan memnun.

Öncelikle teşkilatımız içerisinde karşılığımız var. Adayımızın genç oluşu, istekli ve çalışkan oluşu, insanlar tarafından da çok pozitif algılanıyor. Dolayısıyla adayımız Yalova’da bir fark yarattı, değişim bizim açımızdan olumlu görülüyor’’ ifadelerine yer verdi.Yalova’da bir değişime gidilmesi gerektiğinin altını çizen Kendir, bu değişimin sürekli aday olan isimlerle olmayacağını belirtti ve kendi adaylarının teşkilatın çeşitli kademelerinde görev yapmış olan genç bir isim olması nedeniyle halktan, değişim konusunda olumlu yönde karşılık aldıklarını söyledi.

"İlçelerimizde de iddialıyız’’

14 Seçim bölgesinin tamamında aday gösterdiklerini belirten Kendir, ilçelerde ki adayları hakkında bir açıklamada bulunarak, ‘’Çınarcık başkan adayımız bir jeoloji mühendisi. Çınarcık’a jeotermali getirerek 2 ay olan turizm süresini 12 aya yükseltecek. Kentsel dönüşüm konusunda da jeotermal ile birleştirerek çok başka bir Çınarcık olmasını sağlayacağız. Hem yaşanılabilir hem de halkın zenginleştiği, insanların güvenle geleceğe bakabildiği bir Çınarcık inşa edeceğiz. Çiftlikköy adayımız Kemal Abi, kendisi kimya mühendisidir ve eski kokartlı hakemlerdendir. Bölgenin sorunlarını, sıkıntılarını çok iyi bilen ve bu sorunlara çözüm üretebilme konusunda gerekli donanıma sahip bir isimdir. Altınova adayımız Gülşah Hanım o kadar pozitif ki ziyaretlerimizde vatandaşlar hemen yanına geliyor. Kendisi bölge halkı tarafından sevilen ve güçlü bir isim. İlçe adaylarımızdan da gayet memnunuz, halkta karşılık bulduğumuza inanıyoruz’’ diye belirtti.’Başkalarının adayları bizi ilgilendirmiyor’’

İki kutuplu bir sistem olduğunu söyleyen Kendir, bir tarafta iktidarın olduğunu bir tarafta da iktidarın değirmenine su taşıyan bir ana muhalefet olduğunu ifade etti. Kendilerini eleştirenin iktidar olmasını beklerken ana muhalefet partisinden eleştiri aldıklarını belirterek konuya başlayan Kendir, devamında ise, ‘’Oy bölüyorsunuz, AK Parti’ye seçim kazandıracaksınız tarzında söylemlerde bulunuyorlar. Biz öncelikle şunu söylüyoruz, bizi kendi adayımız ilgilendiriyor, kendi adayımızın kazanamadığı taktirde, kimin kazandığının da bir önemi yok bizim için. Adayımız kazanamazsa, ne kadar fazla meclis üyesi çıkartırsak, ne kadar il genel üyesi çıkartırsak ve vatandaşımıza faydalı işler yapabilirsek bizler için o kadar iyi gerisi de bizim için önemli değil’’ ifadelerine yer verdi.

‘’Vatandaş 31 Mart’ta iki kulak çekecek’’

Yerel seçimlerin iktidarın kulağını çekme seçimi olduğunu ifade eden Kendir, kendileri için ana muhalefetin de iktidardan bir farkı olmadığını söyledi ve 31 Mart akşamı vatandaşın iki kulak çekerek, iki tarafa da sarı kart göstereceğinden bahsetti. İYİ Parti’nin üçüncü bir yol olarak vatandaşa çare olacaklarını söyleyen Kendir devamında ise, ‘’Ekranlarda İYİ Parti bitti, İYİ Parti gitti vesaire sözler söyleniyor, bu sözleri söyleyenler 31 Mart akşamında İYİ Parti’nin kazandığı yerleri görünce şaşıracaklar. Birileri hep algı üzerinden sözde anketler yayınlıyorlar, 40’lı rakamlardan bahsediyorlar, doğru mu değil mi 31 Mart akşamı göreceğiz’’ diye ekledi.

‘’Huzurlu, mutlu ve yaşanılabilir bir Yalova inşa edeceğiz’’

Yerel seçimler sonucunda İYİ Parti’nin kazanması durumunda, Yalova için önemli adımlar atacaklarını söyleyen Kendir, vatandaşların huzurlu ve mutlu bir şekilde daha yaşanılabilir bir Yalova’da hayatlarını sürdürebilmeleri için ayağı yere sağlam basan projelerle çalışacaklarını belirtti ve devamında ise, ‘’İYİ Parti; vatandaşlarımıza, her zaman şeffaf bir belediyecilik anlayışını vadediyor. Belediyenin kasasında ne kadar para var, nereye ne için ne kadar harcanıyor, belediye de kaç kişi çalışıyor ve canlı ihale yayınları ile vatandaşlarımızı her konudan haberdar edeceğiz. Şu an da halkla dalga geçiliyor, bizler vatandaşlarımızın sesine kulak vereceğiz. Kendi isteklerimizden ziyade vatandaşımız ne istiyorsa o yönde çalışacağız. Gerçekleştireceğimiz çalışmaları mini referandumlar yaparak vatandaşların isteği doğrultusunda doğru adımlar ile hayata geçireceğiz. Yaptım oldu diyerek belediye yönetilmez’’ ifadelerine yer verdi.

Murat Can Aytemur

Kaynak: Murat Can Aytemur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.