Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İstanbul yeni yıla Filistin ile uyandı! Tarihi yürüyüş için binlerce kişi toplandı

Türkiye yeni yılın ilk gününe Filistin ve şehitler için bir araya gelerek başladı. Sabahın erken saatlerinde Galata Köprüsü’den bir araya gelen binlerce vatandaş hem şehitlerimize rahmet hem de İsrail zulmü altında olan Filistin için yürüdü.

Haber Giriş Tarihi: 01.01.2024 10:59
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.2024 10:59
Kaynak: Hilal Baldemir
İstanbul yeni yıla Filistin ile uyandı! Tarihi yürüyüş için binlerce kişi toplandı

İsrail ve Filistin arasındaki savaşın neredeyse 3. ayına girmek üzereyken belirlenenlere göre her gün en az 180 Gazzeli kadın ve çocuk İsrail ordusu tarafından katlediliyor. Ölü sayısının 22 bini aştığı bölgede açlık ve susuzlukta ölümlere neden olmaya başladı.

Galata yürüyüşü

Dünyanın birçok yerinde Filistin için sokağa dökülen insanlar Filistin’e özgürlük isterken Siyonist İsrail’in zulmünü kınıyor. İsrail’in insanlık dışı eylemlerini sonlandırması için sivil vatandaşlar nerdeyse 3 aydır protesto yapıyor.

Türkiye’de ilk günden bu yana tepkisini ortaya koyan ve defalarca kez Filistin için sokağa dökülen ülkelerden biri. Son olarak ise yeni yılın ilk günü sabahın erken saatlerinde hem Filistin için hem de şehitler için binlerce kişi Galata Köprüsü’nde bir araya geldi.

Geçen hafta Türkiye art arda şehit haberleriyle yasa boğuldu. Irak’ın kuzeyinde operasyon yürüten Türk askerlerinden 12’si karşılaştıkları saldırı sonucu hayatlarını kaybetti. Şehitler ve Filistin için bir araya gelen sivil toplum kuruluşları yürüyüş yapmaya karar verdi.

Türkiye'de bulunan 29 Sivil Toplum Kuruluşunun (STK) bir araya gelerek oluşturduğu Milli İrade Platformu, 1 Ocak Pazartesi günü saat 08:30 sularında (bugün) Galata Köprüsü'nde, "Şehitlerimize Rahmet, Filistin'e Destek, İsrail'e Lanet" sloganıyla yürüyüş yapmaya karar verdi.

Vatandaşlara çağrıda bulunan platform bütün dünyaya Filistin’in sesini duyurmak için vatandaşlardan destek istedi. 

Sabahın erken saatlerinde Ayasofya, Sultan Ahmet, Süleymaniye ve Yeni Camii’nde sabah namazında buluşan yüz binlerce kişi Galata Köprüsü’ne akın ederek, hem şehitlerimiz için hem de Filistin için iradesini ortaya koyuyor.

Sabahın erken saatlerinde başlayan yürüyüş için trafiğe kapatılan Galata Köprüsü, Cumhuriyet tarihinin ilk kitlesel yürüyüşüne şahitlik ediyor.Milli İrade Platformu, İsrail’in masum Gazzelileri soykırım niteliğinde saldırılarla yok etmeye çalışmasına ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer vermişti:

Bizler de sivil toplum kuruluşları olarak; bebek, çocuk, kadın demeden katliam yapan İsrail’in karşısında bir an olsun susmadık, susmayacağız. Özellikle sürecin uzamasıyla soykırım kanıksanmaya, rakamlar istatistiğe dönmeye başlamıştır. Buna karşı sessizleşen dünyaya güçlü bir uyarı yapmak istemekteyiz. 

Yılın ilk mesajını tüm dünyaya Türkiye’den ulaştırmak ve Gazze’deki katliama 'dur’ demek için 'yüzyılın yürüyüşünü ve buluşmasını' tertip etmekteyiz. 1 Ocak 2024 saat 08.30 ‘da Milli İrade Platformu'nun 308 üye kuruluşu, vatandaşlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız, kurumlarımızla birlikte Galata Köprüsü'nde buluşuyoruz.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.