Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İstanbul karın etkisi altında! Hafta sonuna dikkat!

Geçtiğimiz haftadan bu yana özellikle İstanbul için yapılan kar yağışı uyarılarından sonra bu sabah saatlerinde İstanbul’da kar yağışı başladı. Gece saatlerinde Marmara Bölgesi’nde başlayan sağanak yağış sabah saatlerinde şiddetini artırarak etkisini sürdürdü. Saat 11.00 itibariyle sağanak yağış İstanbul’da kar yağışına dönüştü. İstanbul’da karla karışık yağmur görülüyor. Hava sıcaklıklarının daha fazla düşmesi bekleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 09.01.2024 12:12
Haber Güncellenme Tarihi: 09.01.2024 12:12
Kaynak: Hilal Baldemir
İstanbul karın etkisi altında! Hafta sonuna dikkat!

Yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları geçen haftadan bu yana beklenen soğuk hava dalgasının dün gece yarısından itibaren yurda giriş yapmasıyla soğuk ve yağışlı hava Marmara’yı etkisi altına aldı. İstanbul'da gece saatlerinde etkili olan sağanak yağış sabah saatlerinde yer yer kar ve karla karışık yağmur olarak kendini göstermeye başladı.

Bugün Marmara genelinde en yüksek 7 derece olması beklenen sıcaklığın hafta sonu İstanbul'da gündüz 3 dereceye kadar düşmesi beklenirken, gece ise eksi değerlere düşmesi öngörülüyor.

Meteoroloji’nin hava tahmin raporuna göre yurt genelinde etkili olmaya başlayan soğuk ve yağışlı havanın hafta boyunca devam edeceği, iç ve yüksek kesimlerde kar, kıyı kesimlerde ise sağanak yağış ve karla karışık yağış olarak görülmesi bekleniyor. Sıcaklık değerlerinde ise cuma gününden itibaren tekrar düşüş bekleniyor.

Hafta sonu itibariyle İstanbul’da havanın eksi derecelere düşmesi beklenirken karla karışık yağmur ve kar yağışı yer yer kendini gösterecek.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.