Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İstanbul’da büyük Filistin mitingi! Filistin için tek yürek! Miting alanı doldu taştı!

İstanbul Atatürk Havalimanı’nda Gazze için gerçekleştirilen mitinge binlerce vatandaş katıldı. Miting alanı hınca hınç doldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan mitingde yaptığı konuşmada, "İsrail sen bir işgalcisin, sen bir örgütsün. Bunun bedelini eninde sonunda ağır ödeyeceksiniz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2023 18:51
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2023 18:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
İstanbul’da büyük Filistin mitingi! Filistin için tek yürek! Miting alanı doldu taştı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilen büyük Filistin mitingine 7'den 77’e binlerce vatandaş ellerinde Türk bayrakları ile akın etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte Cumhur İttifakı üyeleri de miting alanında yerlerini aldı.

erdoğan filistin mitingi

Cumhurbaşkanı Erdoğan sahneye, “Bir Sabah Gelecek Kardan Aydınlık” ezgisi ile çıktı ve vatandaşları selamladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerine, "Gazze için de kıyamdayız" ifadeleri ile başladı. İsrail’e karşı çok sert sözler sarf eden Erdoğan, İsrail'in savaş suçlusu bir ülke olduğunun tüm dünyaya duyurulacağını bildirdi.

İstanbul'da gazze için miting

Vatandaşlar sabah saatlerinden itibaren miting alanına gitmek üzere yollara çıktı. Büyük miting için İstanbul’daki bazı yollar kapatıldı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’da bu hafta sonu toplu taşımaların ücretsiz olduğunu duyurdu.

Ellerinde Türk bayrağı ve Filistin bayrağı taşıyan yaklaşık 1.5 milyon kişi miting alanını hınca hınç doldurdu.

Büyük Filistin Mitingi’ne katılanlar arasında, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Hüda-Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ve DSP Genel Başkanı Önder Aksakal gibi isimler de yer aldı.

miitng alanı doldu taştı

Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekildeydi:

Aziz milletim, sevgili İstanbullular, Milliyetçi Hareket Partisi'nin değerli Genel Başkanı Sayın devlet Bahçeli, Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanı değerli kardeşim Sayın Ersin Tatar, saygı değer genel başkanlar, yurt dışından mitingimize katılın kıymetli misafirler, değerli kardeşlerim.

Hepinizi en kalbi duygularımla hürmetle muhabbetle selamlıyorum.

Her birinize Filistin davasına sahip çıktığınız, Gazzeli mazlumlara umut olduğunuz için şahsım, milletim adına teşekkür ediyorum. Sözlerimin hemen başında bu toprakları bize vatan olarak bırakan ecdadın tüm şehitlerinin, gazilerini, kahramanlarını rahmetle anıyorum.

Anadolu Selçuklu Devleti'nden Osmanlı'ya ve Cumhuriyete kadar vatan topraklarına hükümranlık mührünü vurduğumuz devletlerimizin kurulmasında ve yaşatılmasında emeği geçenleri minnetle yad ediyorum.

Coğrafyamızın semalarında bayrağımızın ilelebet dalgalanması, ezanlarımızın kıyamete kadar okunması için emek veren, akıl ve alın teri döken herkese şükranlarımı sunuyorum.

filisitn için herkes toplandı

"Gazze için de bugün olduğu gibi kıyamdayız"

Sizin bugün burada öyle büyük bir milletsiniz ki bunu farklı bir şekilde ortaya koydunuz.

Öyle büyük bir millet ve devletiz ki ne gücümüz ne derdimiz ne mücadelemiz sadece kendi sınırlarımızda kaimdir.

Yarın cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılının coşkusunu yaşarken bugün Gazze için yüreklerimizin yangınını cümle aleme haykıracağız.

Tıpkı geçmişte Trakya'da, Balkanlar'da, Kafkaslar'da, Doğu Akdeniz kıyılarının her karışında, Orta Asya'nın, Güney Asya'nın, Afrika'nın dört bir yanında bir zamanlar biz de millet hem nasıl bir milletmişiz gelmişiz dünyaya millet, milliyet nedir öğretmişiz.

Velhasıl ufkumuzun uzandığı her yerde kalplerini ve gözlerini bize çevirmiş kardeşlerimizin derdi ile dertlendiğimiz yardım eli uzattığımız gerektiğinde sınırlarımızı açtığımız kardeşlerimize yaptığımız gibi Gazze için de bugün olduğu gibi kıyamdayız.

filistin mitingi protokol

“Hamas’ta Netanyahu gibi teröristmiş”

Maalesef ülkemin siyasileri içerisinde Hamas'ı Netanyahu'ya bırakan talihsizler var. Netanyahu nasıl teröristse Hamas'ta teröristmiş.

Yazıklar olsun. Hamas nedir, Hamas kimdir bundan bi haber olan bedhahlar talihsizler var.

Onlara ülkemde oy atanlar da şu anda iyi düşünmesi lazım. Onlara oy verenler iyi düşünmesi lazım.

Bugün burada yaşadığımızı tarih bize yaşatmasın inşallah. Bizim ve bizden önceki kuşağın gençliği dünyanın dört bir yanındaki kardeşlerimizin yaşadığı acıları takip etmekle, anlatmakla, telkin etmekle geçti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının devamında, “Hamas terör örgütü değildir dedim ya bundan İsrail çok rahatsız oldu. Zaten başka bir şey beklemiyorduk. İnşallah ne diyoruz biz buna iman etmişiz. Galip olan sadece Allah'tır. Biz burada sadece Gazze'de yaşanan katliamı telin etmekle kalmıyoruz, onunla birlikte kendi istiklalimizin ve istikbalimizin de müdafaasını yapıyoruz.” İfadelerini kullandı.

"Türkiye sana borçlu olmadığı için Erdoğan böyle konuşuyor"

Ya İsrail sen buralara nasıl geldin? Sen bir işgalcisin, örgütsün. Türk milleti bunu biliyor. Batı sana borçlu ama Türkiye'nin sana borcu yok onun için bu kadar rahat konuşuyoruz.

Türkiye sana borçlu olmadığı için Erdoğan böyle konuşuyor. Ama ne yazık ki Batı'nın her ülkesi sana borçlu konuşamıyorlar. Seni ziyarete geliyorlar senden adeta af diliyorlar. Biz mazlumlardan yanayız.

Erdoğan Gazze’de öldürülen çocukları görmezden gelen ülkeler için, “Ukrayna'da ölenler için gözyaşı döktünüz de Gazze'de ölen bu yavrular için niçin sesiniz çıkmıyor? Ey Batı size sesleniyorum; siz yeniden bir hilal-haçlı mücadelesi mi estirmek istiyorsunuz?” ifadelerini kullandı.

gazze için miting yapıldı

"İsrail’i savaş suçlusu olarak dünyaya ilan edeceğiz"

İsrail 22 gündür açıkça savaş suçu işliyor. İsrail biz de seni savaş suçlusu olarak dünyaya ilan edeceğiz şimdi bunun hazırlığı içindeyiz.

Savaş suçlusu İsrail'i dünyaya tanıtacağız. Ama Batılı liderler İsrail'e ateşkes çağrısı dahi yapmıyor. Ey Batı ne kadar çocuk, kadın ölmesi lazım ki siz ateşkesi ilan edin?

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının sonunda ise dünyaya ve liderlere seslendi:

Gelin bugün bize kulak verin mazlumlara yardım ulaştırma taleplerimize kulak verin. Diyalog çağrımıza kulak verin. Ey İsrail oylama yapıldı Birleşmiş Milletler'de (BM) 120 ülke İsrail'e ateşkes için evet deyin dedi.

40 ülke çekimser kaldı 13-14 ülke İsrail'in yanında yer aldı. İsrail sen dünyada yalnızlığa mahkumsun bundan sonra da mahkum olacaksın.

BM bu kararı vermek suretiyle güzel bir adım attı. İsrail topraklarındaki sivillere yönelik saldırıları doğru bulmuyoruz.

İsrail topraklarında kaç sivilin hayatını kaybettiği bile doğru dürüst açıklanmadı. Hayatını kaybeden her sivil için biz üzüntülüyüz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.