Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İstanbul’a kar ne zaman yağacak? Hafta sonu kar var mı?

Megakent sonunda beklediği kara kavuştu ve İstanbul beyaza büründü. Meteoroloji’nin haftalardır kar yağışı beklediği İstanbul’da beklenen kar Cumartesi akşamı geldi. Pazar günü de aralıklı olarak etkisini sürdüren kar yağışı Pazartesi sabah saatlerinde de devam etti fakat meteoroloji İstanbul için sarı kodlu uyarı yaptı. İstanbul’da gece yarısından bu yana etkisini gösteren kar yağışının, sağanak ve fırtınayı beraberinde getirmesi bekleniyor. Peki, İstanbul’a kar ne zaman yağacak? Hafta sonu kar var mı? İşte merak edilen soruların cevabı…

Haber Giriş Tarihi: 29.01.2024 14:00
Haber Güncellenme Tarihi: 29.01.2024 14:00
Kaynak: Hilal Baldemir
İstanbul’a kar ne zaman yağacak? Hafta sonu kar var mı?

Yurt genelinde kış ayının etkisi büyük ölçüde görülmeye başlanırken İstanbul hafta sonu beklediği kara kavuştu. Haftalardır Marmara için beklenen kar yağışı ilk olarak İstanbul’da görüldü ve hafta sonu Megakent karın etkisinde kaldı. Yağışın aralıklı olarak devam ettiği İstanbul’da ne kadar süre daha kar yağacağı merak edilirken Meteoroloji’den İstanbul için uyarı geldi. Peki, İstanbul’a kar ne zaman yağacak? Hafta sonu kar var mı? İşte merak edilen soruların cevabı…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün İstanbul için yaptığı kar uyarılarının ardından Fatih, Çatalca, Silivri, Ataşehir, Kartal, Tuzla ve Arnavutköy'de kar yağışı hafta sonu boyunca etkili oldu. Kentin bazı bölgelerinde kar yağışı nedeniyle cadde ve sokaklar beyaza büründü. Öte yandan etkisini gösteren kar nedeniyle bazı ilçelerde hazırlıksız yakalanan araçlar yolda kaldı.

İstanbul'da hafta sonundan bu yana görülen kar yağışının Salı gününe kadar devam edeceği tahmin ediliyor. Beklenen yağışların genellikle yağmur ve karla karışık yağmur olarak, kuzey kesimlerinde ise karla karışık yağmur ve orta kuvvette kar, kentin yükseklerinde kuvvetli kar şeklinde olması bekleniyor. Meteoroloji'nin internet sitesinden paylaşılan uyarı haritasında ise sadece İstanbul'a sarı kodlu uyarı verildiği görüldü.

İstanbul genelinde yağışların, salı günü sabah saatlerine kadar devam edeceği ve kuzey yönlerden kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile birlikte aralıklarla kuzey kesimlerde deniz etkili kar yağışı olarak zaman zaman kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

İBB Afet Koordinasyon Merkezi olan AKOM'dan konuya ilişkin yapılan açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"Yağışlı havanın 29 Ocak pazartesi (05.00) sabah saatlerinde etkisini artırması beklenirken, fırtına şeklinde (30-60 km/s) esen rüzgarla birlikte yer yer yoğun kar yağışı bekleniyor. Yağışların bazı bölgelerde 3 ila 10 cm kar örtüsü oluşturabileceği öngörülüyor. Yağışların salı öğlen saatlerinden itibaren etkisini kaybetmesi beklenirken sıcaklıkların 1 Şubat perşembe itibariyle mevsim normallerine yükselmesi bekleniyor."

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.