Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İsrail yine Cuma namazı kılan Filistinlilere gaz bombasıyla saldırdı

Geçtiğimiz hafta Cuma namazı kılmak için Mescid-i Aksa’ya gelen Filistinlilere saldıran ve gaz bombası atan İsrail askeri güçleri bugün Cuma namazı esnasında yine gaz bombalarıyla saldırdı. Vadi el-Cuz Mahallesi'nde namaz kılmak için toplanan Filistinlilere göz yaşartıcı gazla müdahale edildi.

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2023 13:42
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2023 13:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
İsrail yine Cuma namazı kılan Filistinlilere gaz bombasıyla saldırdı

İsrail askeri güçleri Filistinli vatandaşlara orantısız güç kullanmaya devam ediyor. 14 gündür süren çatışmalarda gerilim tırmanmaya devam ederken dün gece İsrail’in Gazze’de bulunan Rum Ortodoks kilisesine saldırması sonucu çok sayıda ölü ve yaralı olduğu aktarıldı.

İsrail ordusu Mescid-i Aksa çevresinde kuş uçurtmuyor. Filistinlilerin girmemesi için Mescid-i Aksa’nın tüm giriş ve çıkışlarını kapatan İsrail ordusu çevredeki vatandaşlara da gaz bombası ile müdahale ediyor.

israil namaz kılanlara saldırdı

Cuma namazında saldırdılar

Filistinli vatandaşların Cuma namazı kılmasına bile engel olan İsrail askerleri geçtiğimiz hafta Cuma namazı esnasında namaz kılan Filistinlilere saldırmıştı ve bir vatandaş başından yaralanmıştı. Bütün tepkilere rağmen durmayan İsrail bugün de aynı saldırılara devam etti.

israil mescid-i aksa'ya saldırı

İsrail Mescid-i Aksa’da namaz kılmak isteyen vatandaşlara yaş kısıtlaması getirdi. Buna göre 65 yaş üstü Müslümanlar, cuma namazını kılmak için Mescid-i Aksa'ya giremedi.

Öte yandan İsrail askerleri, Cuma namazı esnasında Vadi el-Cuz Mahallesi'nde toplanan Filistinlilere göz yaşartıcı gazla müdahale etti.

Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.