Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İsrail, Türkiye'deki tüm diplomatlarını geri çekti! İsrail diplomatları Türkiye'den ayrılıyor

İsrail, Gazze Şeridi'ndeki El-Mamedani Hastanesine salıdırıda bulundu. En az kişi 1000 hayatını kaybetti. İçinde binden fazla hasta, hasta yakını, doktor ve sığınmacının olduğu el-Ehli Baptist Hastanesine düzenlenen saldırıda yürekleri sızlatan görüntülere sahne oldu. Yaşanan katliam dünyanın her yerinden büyük tepkilere  eden oldu. Türkiye'de de İsrail'in yaptığı bu katliamdan ötürü İsrail'e tepki yağdı. Türkiye'nin her yerinde Filistin'e destek çağırısı yapılırken İsrail dünyanın her yerinden yapılan tepkiyi adeta bir tehdit olarak gördü.

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2023 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2023 00:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
İsrail, Türkiye'deki tüm diplomatlarını geri çekti!   İsrail diplomatları Türkiye'den ayrılıyor

İsrail, Gazze Şeridi'ndeki El-Mamedani Hastanesine salıdırıda bulundu. En az kişi 1000 hayatını kaybetti. İçinde binden fazla hasta, hasta yakını, doktor ve sığınmacının olduğu el-Ehli Baptist Hastanesine düzenlenen saldırıda yürekleri sızlatan görüntülere sahne oldu. Yaşanan katliam dünyanın her yerinden büyük tepkilere  eden oldu.  Türkiye'de de İsrail'in yaptığı bu katliamdan ötürü İsrail'e tepki yağdı. Türkiye'nin her yerinde Filistin'e destek çağırısı yapılırken İsrail dünyanın her yerinden yapılan tepkiyi adeta bir tehdit olarak gördü.

İsrail'den Türkiye'deki diplomatlarına "dönün" çağrısı

İsrail, büyükelçi dahil olmak üzere t Türkiye'deki tüm diplomatlarını geri çekme kararı aldı. Diplomatların iki ülke arasındaki diplomatik krizden ötürü değil, güvenlik endişelerinden dolayı ülkeyi terk etme kararı aldıkları belirtildi. İsrail,  sadece Türkiye'de değil aralarında Bahreyn'inde bulunduğu Orta Doğu'daki büyükelçiliklerini tahliye ediyor. İsrail, Savaşın başından itibaren Ürdün ve Fas elçiliklerini de boşaltmışlardı. aralarına Türkiye'nin de bulunduğu ve Bahreyn de dahil olmak üzere Orta Doğu'daki büyükelçiliklerini tahliye ediyor. Savaşın başından bu yana Ürdün ve Fas'taki büyükelçiler boşaltılmıştı.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.