Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İsrail tankları Refah şehir merkezine girdi! Soykırım yapmaya ant içmişler

Önceki gün güvenli bölge olarak nitelendirdikleri Refah’ta yerinden edilmiş Filistinlilerin kaldıkları çadır kenti bombalayarak onlarca kadın, çocuk ve erkeğin yanarak can vermesine neden olan İsrail, tüm dünyanın tepkisine rağmen bugün yeni bir saldırı için tanklarla Refah şehir merkezine girdi.

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2024 13:18
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2024 13:18
Kaynak: TRT HABER
İsrail tankları Refah şehir merkezine girdi! Soykırım yapmaya ant içmişler

Filistinli Müslümanların 7 ayı aşkın süredir İsrail tarafından katledilmesine seyirci kalan dünya liderleri, önceki gün Refah’ta yerinden edilmiş Filistinlilerin kaldıkları çadır kentin bombalanması sonrası İsrail’e tepki gösterdi.

İsrail ordusu, uluslararası uyarılara ve Uluslararası Adalet Divanı'nın saldırıyı durdurması yönündeki kararına rağmen Gazze'nin güney kentinde büyük bir operasyon yürütüyor. Yapılan uyarıları dikkate almayan İsrail, saldırılarının dozunu artırarak devam ediyor.

Son olarak İsrail, Uluslararası Adalet Divanı'nın saldırıları durdurma kararı aldığı Gazze Şeridi'ndeki güvenli bölge olarak gösterilen Refah şehrinde yerlerinden edilmiş Filistinlilerin çadırlarına, 26 Mayıs'ta saldırı düzenledi.

Yapılan saldırıda daha önce kullanılmayan boyutlarda bombaların peş peşe atıldığı alanda büyük yangınlar çıktı, çadırlarda bulunan birçok kişi hayatını kaybederken çok sayıda kişi de yaralandı.

İSRAİL TANKLARI REFAH'IN MERKEZİNE GİRDİ

Yaşanan bu soykırım niteliğindeki saldırının ardından dünyanın dört bir yanından İsrail’e tepki ve protestolar gerçekleşti. Fakat buna rağmen bugün bölgede sıcak bir gelişme daha yaşandı.

Bölgede yer alan basın kaynakları tarafından, İsrail tanklarının, Gazze Şeridi'nin güney kenti Refah'ın merkezine girdiği bildirildi.

İNSANLIK TARİHİNİN KARA LEKESİ

Bölgeye yardımların girmesine zaten izin vermeyen İsrail, bu da yetmezmiş gibi çadır kenti bombalayarak zaten zor olan yaşam koşullarını tamamen yok ederek yerinden edilmiş sivilleri tamamen açlığa ve susuzluğa mahkûm etti.

İSRAİL 'BOŞALTIN' DEMEDİĞİ YERİ DE BOMBALADI

Çadırlara yapılan saldırının ardından görgü tanıkları, "İsrail ordusunun bombardımanı kamptaki çok sayıda çadırın yıkılmasına ve yanmasına neden oldu. Bu kamp, binlerce yerinden edilmiş Filistinlinin yaşadığı Refah kentinde, İsrail ordusunun boşaltılmasını istediği bölgede yer almıyor." demişti.

Hilal Baldemir

Kaynak: TRT HABER

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.