Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İsrail savaş uçaklarından suikast saldırısı! Üst düzey komutanlar öldü

Gazze ve İsrail arasındaki savaşın 148. gününde çatışmaların şiddeti giderek artıyor. Dün Cuma namazı için Mescid-i Aksa’ya girişleri engellenen Filistinliler tekrar İsrail polisi ile karşı karşıya geldi. Öte yandan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu dün yaptığı açıklamada önümüzdeki hafta gerçekleşecek toplantıda Ramazan Ayı’nda Mescid-i Aksa’ya girişlere izin verilip verilmeyeceğine karar verilecek dedi. Paylaşılan bir son dakika bilgisine göre ise İsrail savaş uçakları Lübnan’a girerek seyir halindeki bir aracı vurdu. Aracın içerisinde üst düzey komutanlar olduğu öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 02.03.2024 12:12
Haber Güncellenme Tarihi: 02.03.2024 12:12
Kaynak: Hilal Baldemir
İsrail savaş uçaklarından suikast saldırısı! Üst düzey komutanlar öldü

İsrail’in insanlık dışı eylemleri yaklaşık 5 aydır devam ederken dünyanın en güçlü ülkeleri de Siyonist İsrail’e askeri ve teçhizat desteği vermeye devam ediyor. Gazze’de son belirlemelere göre 30 bin 300 sivil hayatını kaybederken yaralıların sayısı ise 70 bini aşmış durumda.

Abluka altındaki Gazze’ye yardımların girmesine izin vermeyen İsrail son olarak bölgeye havadan yardım ulaştırmak için gelen Mısır, Ürdün, BAE ve Fransa’ya ait uçaklara da engel oldu. Yardım alabilmek için bölgeye gelen sivillere ise ateş açıldı ve 20’nin üzerinde sivil hayatını kaybetti.

Ramazan Ayı için ateşkes yapılmasına ilişkin konu gündemdeyken ABD Başkanı Joe Biden’in dondurma yerken ateşkes açıklaması yapması ise büyük tepkilere yol açtı.

Alınan son dakika bilgisine göre ise Siyonist İsrail ordusunun Lübnan’a girdiği öğrenildi. Edinilen bilgiye göre İsrail'den havalanan savaş uçakları bir kez daha Lübnan'a girdi. Seyir halindeki bir aracı havaya uçuran İsrail jetleri daha sonra üsse geri döndü. İsrail jetleri tarafından vurulan aracın içinde ölenlerin ise Hizbullah'ın üst düzey komutanları olduğu açıklandı.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.