Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İsrail savaş suçu işliyor! Fosfor bombaları her yerde!

İsrail’in Gazze’deki sivil halka saldırıları her geçen gün şiddetini artırıyor. Uluslararası hukuk kurallarında yer alan maddeye göre, Birleşmiş Milletler (BM) Konvansiyonel Silahlar Sözleşmesi (CCW) uyarınca sivil bölgelerde havadan yangın çıkarıcı silah saldırıları yasak. Bu kapsamda bulunan beyaz fosfor bombası İsrail tarafından Gazze halkına karşı kullanılıyor. İsrail askeri güçlerinin Gazze’de sivillere beyaz fosforlu top mermileri attığını belgeleyen veriler toplandı. Toplanan kanıtlar arasında Anadolu Ajansı’nın fotoğraflarına da yer verildi.

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2023 10:47
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2023 10:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
İsrail savaş suçu işliyor! Fosfor bombaları her yerde!

İsrail ve Filistin arasında 7 Ekim’de başlayan çatışmaların bugün 10’uncu günü ve saldırılar hız kesmeden devam ediyor. Gazze’de 2 bini aşkın sivil vatandaş hayatını kaybetti ve bunlardan en az 700’ü çocuklardan oluşuyor. Geçtiğimiz günlerde İsrail’in Gazze’ye karşı beyaz fosfor bombası kullandığına dair iddialar ortaya atılmıştı.

israil gazze'ye fosfor bombası atıyor

Uluslararası Af Örgütü, İsrail askeri güçlerinin kentin yoğun nüfuslu sivil bölgelerinde kullandığı beyaz fosfor bombasına dair kanıtlarını yayımladı. Yapılan açıklamada, Uluslararası Af Örgütünün Kriz Müdahale Programı, İsrail ordusunun ciğerleri patlatarak insanların feci şekilde ölümüne yol açan fosfor bombaları atıldığını belgeleyen ikna edici kanıtlar topladığı ve İsrail’in savaş suçu işlediğinin belgelendiği söylendi.

AA fosfor bombası fotoğrafı

Uluslararası Af Örgütü’nün Kriz Kanıt Laboratuvarı'nın doğruladığı video ve fotoğraflar, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana bombaladığı Gazze'de beyaz fosfor kullandığını kanıtlıyor.

beyaz fosfor bombası atılma anı

Toplanan kanıtlar arasında Anadolu Ajansına ait bazı fotoğraflarda bulunuyor. Anadolu Ajansı (AA) fotoğraf muhabiri olan Mustafa Al-Kharouf'un 9 Ekim'de çektiği ABD Savunma Bakanlığı Tanımlama Kodu'nun “beyaz fosfor esaslı mühimmat” için kullandığı D528 etiketli M825 ve M825A1 top mermilerinin fotoğrafının da yer aldığı öğrenildi. Sderot'ta konuşlanmış, 18-22 kilometre menzilli M109 obüsleri’nin, Gazze Şeridi'nin kuzey yarısında bulunan İsrail ordusunun vuruş menziline konulduğu görülüyor.

Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.