Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İsrail Refah’ta çadır kenti bombaladı! Yerinden edilmiş Filistinleri canlı canlı yaktılar

İsrail’in Gazze’de devam eden saldırılarına karşın Uluslararası Adalet Divanı'nın saldırıları durdurma kararı aldığı Gazze Şeridi'ndeki Refah kentinde barınmaya çalışan yerinden edilmiş Filistinliler gece boyunca İsrail tarafından saldırıya uğradı. İsrail ordusunun Filistinli sivillerin çadırlarına düzenlediği saldırıda en az 40 Filistinli hayatını kaybetti.

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2024 11:33
Haber Güncellenme Tarihi: 27.05.2024 11:33
Kaynak: Hilal Baldemir
İsrail Refah’ta çadır kenti bombaladı! Yerinden edilmiş Filistinleri canlı canlı yaktılar

Siyonist İsrail dünyanın gözleri önünde Gazze’de soykırım yapmaya devam ediyor. Uluslararası Adalet Divanı’nda alınan kararı hiçe sayarak saldırılarına devam eden İsrail, güvenli bölge olarak gösterilen ve sivillerin yerleştiği Refah’a bombalı saldırı düzenledi.

Uluslararası Adalet Divanı (UAD), İsrail hakkında Refah kentindeki saldırılarını durdurma kararı verdi. Uluslararası Ceza Mahkemesi ise İsrail ile ilgili görülen davada kararını verdi. Başsavcı Han, Netanyahu ve Gallant hakkında "insanlığa karşı suç işlemeleri ve savaş suçlusu oldukları" gerekçesiyle "yakalama kararı" alınması talebinde bulunmuştu.

DAHA ÇOK SALDIRILAR

UCM’de alınan kararın ardından İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant da Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Başsavcısı Kerim Han'ın, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve kendisi hakkında yakalama kararı başvurusu için, "Mahkemenin otoritesini tanımadıklarını" söyledi.

Bunun üzerine İsrail ordusu devam eden saldırılarını daha geniş çevrelere yayarak sivillerin sığındığı Refah’a saldırdı. Filistin haber ajansı WAFA'da yer alan habere göre, İsrail savaş uçakları, Refah'ın kuzeybatısında Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) depolarının bulunduğu bölgenin yakınında hayatta kalmaya çalışan yerinden edilmiş Filistinlilerin çadırlarını bombaladı.

EN AZ 40 KİŞİ YANARAK CAN VERDİ

Alınan son bilgilere göre saldırıda en az 40 Filistinli hayatını kaybetti. Filistin Kızılay’ından yapılan açıklamada ise sağlık ekiplerinin aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu çok sayıdaki Filistinlinin cenazesi ile çok sayıda ağır yaralıyı hastanelere götürdüğü aktarıldı.

8 ROKETLE SALDIRI DÜZENLEDİLER

Görgü tanıkları, "İsrail ordusunun bombardımanı kamptaki çok sayıda çadırın yıkılmasına ve yanmasına neden oldu. Bu kamp, binlerce yerinden edilmiş Filistinlinin yaşadığı Refah kentinde İsrail ordusunun boşaltılmasını istediği bölgede yer almıyor." ifadelerini kullandı.

Tanıklar, İsrail savaş uçaklarının kampa en az 8 roketle saldırı düzenlediğini belirtti. Bu da bu zamana kadar İsrail’in bir bölgeye yaptığı en şiddetli saldırının bu olduğunu gösteriyor.

"KAYIPLARI ARAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR"

Gazze'deki Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada"İsrail savaş uçaklarının Refah kentinin kuzeybatısında yerinden edilmiş Filistinlilerin kaldığı kampı acımasızca bombalaması sonucu çok sayıda Filistinli hayatını kaybetti ve yaralandı. Kayıpları arama çalışmaları sürüyor." denildi.

"REFAH'TA BU SAYIDA ÖLÜ VE YARALIYI BARINDIRACAK HASTANE YOK"

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, yaptığı son açıklamada Refah kentinde, İsrail ordusunun yerinden edilmiş Filistinlilerin kaldığı kampa düzenlediği saldırıda hayatını kaybeden ve yaralananları barındıracak hastane kalmadığını duyurdu.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Refah kentinde bu sayıda ölü ve yaralıyı barındırabilecek hastane bulunmadığından ambulans ekipleri ölü ve yaralıları taşıma konusunda güçlük çekiyor." ifadesi kullanıldı.

Refah Acil Durum Komitesi tarafından yapılan açıklamada ise İsrail ordusunun daha önce "güvenli" dediği ve sivilleri yönlendirdiği bölgedeki yerinden edilmiş Filistinlilerin çadırlarını bombaladığı ve bu saldırının İsrail ordusunun "güvenli bir yer bulunmasına" ilişkin iddialarını çürüttüğü aktarıldı.

Açıklamada, "Yerinden edilmiş sivillere yönelik katliam, İsrail'in Refah'taki cinayet ve yıkım operasyonlarını sürdürme konusundaki ısrarını, askeri saldırıların durdurulması ve sivillere saldırılmaması yönündeki tüm uluslararası talep ve kararları göz ardı ettiğini ortaya koyuyor." ifadesine yer verildi.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.