Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İsrail ordusu Gazze’yi tamamen kuşattı

İsrail ve Filistin arasındaki çatışmaların 28. gününde gerilimin bir an olsun azalmaması sivil can kayıplarının giderek artmasına neden oluyor. İsrail, Gazze’de kuşatmanın tamamlandığını açıkladı. İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, ateşkes seçeneğinin ise söz konusu olmadığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 03.11.2023 11:20
Haber Güncellenme Tarihi: 03.11.2023 11:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
İsrail ordusu Gazze’yi tamamen kuşattı

Hamas askeri kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları’nın 7 Ekim’de İsrail’e karşı başlattığı savaşın 28. gününde İsrail ordusu bombardımana bir an olsun ara vermiyor.

Gazze'yi abluka altına alarak adeta açık hava hapishanesine çeviren İsrail, 7 Ekim'den bu yana birçoğu kadın ve çocuk olmak üzere 9 bin 61 sivili öldürdü.

Geçtiğimiz gün sivillerin son sığınakları olan Cibaliya Mülteci Kampına saldıran İsrail ordusu bütün dünya tarafından kınanarak savaş suçu işlemekle yaftalandı. Öte yandan binlerce mahallenin yok olmasına neden olan İsrail, ateşkes çağrılarını ise reddediyor.

gazze kuşatıldı

Gazze'de hem havadan hem karadan ilerleyişini sürdüren İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, yaptığı son açıklamada ilerleyişlerinin tamamlandığını duyurdu.

Gazze tamamen kuşatma altında

Hagari, dün bir basın toplantısı düzenledi ve bu basın toplantısında İsrail’in abluka altındaki Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları hakkında açıklamalarda bulundu.

İsrail ordusu kara birliklerinin bölgede ilerlediğini aktaran Hagari, Gazze kentine yönelik kuşatmanın tamamlandığını duyurdu.

gazze'de son durum

"Ateşkes masada değil"

Hagari, ateşkese dair yöneltilen bir soruya ise "ateşkes seçeneğinin masada olmadığı" cevabını verdi.

abd israil'e yardım gönderecek

ABD’de İsrail için yardım tasarısı kabul edildi

ABD Temsilciler Meclisinde Joe Biden’in isteği ile yapılan oylamada, İsrail’e yardım tasarısı 196 "hayır" oyuna karşı 226 "evet" oyuyla kabul edildi.

12 Demokrat üye Cumhuriyetçilerin tasarısını desteklerken, 2 Cumhuriyetçi üye "hayır" oyu verdi.

ABD Senatosu Çoğunluk Lideri Senatör Chuck Schumer, yasa tasarısının "çok hatalı bir teklif" olduğunu dile getirerek, Senato'nun yasa tasarısını "kaale" almayacağını belirtti.

Öte yandan ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Hamas'ın "yeniden toparlanmasına" neden olacağına ilişkin endişelerden dolayı İsrail ve Hamas arasında ateşkesi istemediklerini bildirdi.

Sosyal medyada hızla yayılan İsrail boykot hareketi ise giderek büyümeye devam ediyor bu kapsamda İsrail markaları ve malları boykot edilirken İsrail malları barkod numarası da her yerde duyuruluyor.

Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.