Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İsrail korkunç planı devreye soktu! Tünellere su pompalıyor!

İsrail’in geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan ve oldukça tepki toplayan planı uygulanmaya başladı. İsrail deniden çektiği suyu Hamas’a ait tünel girişlerinden içeri doğru pompalamaya başladı. Hamas’ın tünellerde sakladığı İsrailli rehinelerin de hayatı tehlikeye girdi.

Haber Giriş Tarihi: 13.12.2023 12:18
Haber Güncellenme Tarihi: 13.12.2023 12:18
Kaynak: Hilal Baldemir
İsrail korkunç planı devreye soktu! Tünellere su pompalıyor!

İsrail ve Hamas arasında devam eden çatışmaların 64. gününde İsrail korkunç planını devreye soktu. Geçtiğimiz günlerde konuşulan Hamas’ın tünellerine su pompalama planının İsrail tarafından devreye sokulduğu bildirildi. Alınan bilgiye göre İsrail, Gazze’de Hamas’ın kullandığını ifade ettiği tünellere deniz suyu pompalamaya başladı.

ABD’li yetkililer tarafından yapılan açıklamaya göre, haftalarca yapılması planlanan tünellere deniz suyu pompalama işlemi için 7 ayrı pompalama sistemi kullanılacağı öğrenildi.

Kaynakta yer alan haberde ABD Başkanı Joe Biden’ın ekibinden ismi paylaşılmayan bir kişinin görüşüne de yer verildi. ABD’li yetkili, bu yöntemin “Hamas’ın savaşçıları ve mühimmatları sakladığına inanılan tünellerin yok edilmesine yardımcı olacağını" ifade etti.

Bir başka yetkili ise tünellere pompalanan deniz suyunun Gazze’de bulunan temiz su kaynaklarına zarar vereceği endişesini dile getirdi.

hamas tünelleri

Öte yandan Hamas tarafından uzun yıllar içerisinde inşa edilen bu yer altı tünelleri yıllardır İsrail ablukası altında olan Gazze halkı için çeşitli temel malzemelere ulaşmak için yaşam damarı işlevi görüyor.

Geçtiğimiz hafta İsrail’in Hamas’ın tünellerine su pompalamak istediğini ilk olarak WSJ duyurmuştu. İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, ABD’li gazetede çıkan haberden sonra “Yer altı tünellerinin kullanımını önlemek için tüm seçenekleri değerlendiriyoruz. Tünelleri suyla doldurmak iyi bir fikir” şeklinde açıklama yapmıştı.

Uzmanlar bu planın ortaya çıkmasından sonra tünellere deniz suyu pompalanmasının bölgede nesiller sürecek tatlı su sorununa neden olabileceğini belirtmişti.

Ayrıca Hamas’ın elindeki rehineleri bu tünellerde sakladığı bilgisi İsrail’in bu planı devreye sokmasının imkansız olacağını düşündürürken tünellere su pompalamaya başlayan İsrail’in kendi vatandaşlarından büyük tepki alması bekleniyor.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.