Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İsrail’in Sabra Mahallesi’ne düzenlediği bombalı saldırıda çok sayıda ölü ve yaralı var

Filistin’de bombaların bir an olsun susmadığı dakikalarda Filistin Haber Ajansı bir son dakika bilgisi paylaştı. Habere göre İsrail savaş uçaklarının hava saldırısı düzenlediği Gazze şeridindeki Sabra Mahallesi’nde saldırı sonucu 50’den fazla Gazzeli hayatını kaybederken çok sayıda yaralı olduğu öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 16.11.2023 12:12
Haber Güncellenme Tarihi: 16.11.2023 12:12
Kaynak: Hilal Baldemir
İsrail’in Sabra Mahallesi’ne düzenlediği bombalı saldırıda çok sayıda ölü ve yaralı var

İsrail ve Filistin arasında 7 Ekim’de başlayan çatışmaların 41. gününde Gazze’de bilanço oldukça ağır. 12 binden fazla sivilin hayatını kaybettiği saldırılarda 30 bini aşkın yaralı olduğu bildirildi. Ayrıca bombalar nedeniyle enkaza dönen şehirde enkaz altında ne kadar insan olduğu da henüz bilinmiyor. Ölü sayısının bilinenin çok üstünde olduğu tahmin edilirken cenazelerin toplu bir şekilde gömülmeye başladığı öğrenildi.

gazze son durum

41 gündür süren katliam

İsrail ordusu 7 Ekim’den bu yana Gazze’de adeta soykırım gerçekleştiriyor. Ölenlerin büyük bir kısmının kadın ve çocuklardan oluşması İsrail ordusunun doğrudan sivil ölümlerine neden olduğunu gösteriyor. Onlarca savaş uçağıyla Gazze’nin üzerine bomba yağdıran İsrail ordusu cami, hastane, okul demeden önüne çıkan her yeri bombalamaya devam ediyor.

İsrail’in kente uyguladığı abluka nedeniyle elektrik, su, yakıt ve tıbbi malzeme erişimi olmayan Gazzeli vatandaşlar adeta kaderlerine terkedilmiş durumda.

Gazze'deki hükümete göre 7 Ekim'den bu yana İsrail saldırılarında Gazze Şeridi'nde 4 bin 710'u çocuk ve 3 bin 160'ı kadın olmak üzere 11 bin 500 kişi öldürüldü.

Siyonist İsrail ordusu son olarak Gazze şeridinin merkezinde bulunan Sabra Mahallesi’ne havadan bomba yağdırdı ve saldırı sonucu ilk belirlemelere göre 50 Gazzeli hayatını kaybederken çok sayıda yaralı olduğu öğrenildi.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.