Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İsrail gece boyunca Gazze’yi bombaladı: 110 Filistinli hayatını kaybetti

İsrail’in abluka altına aldığı Gazze’de acımasızca saldırıları aralıksız devam ediyor. Gece boyunca havadan saldırıların devam ettiği Gazze’de 110 kişi hayatını kaybetti, yüzlerce yaralı var.

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2023 10:37
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2023 10:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
İsrail gece boyunca Gazze’yi bombaladı: 110 Filistinli hayatını kaybetti

İsrail ve Hamas askeri birlikleri arasında devam eden çatışmaların 18’inci gününde de bombalar aralıksız patladı. İsrail ordusu gece boyunca Gazze’ye havadan saldırmaya devam etti ve 110 kişinin ölümüne neden oldu.

Masum sivilleri bombalamaya devam eden İsrail 2 binden fazlası çocuk olmak üzeri 5 bini aşkın Filistinliyi katletti.

israil gazze'yi vuruyor

Gece saatlerinde saldırıya hazırlanan İsrail uçakları bu kez, Gazze'nin Cebaliya, Şeyh Rıdvan, Han Yunus ve Eş-Şati Mülteci kampları ile Beyt Lahiya ve Refah'ta bulunan sivillerin evlerini hedef aldı.

Filistin televizyonlarının haber ajansı WAFA'nın sağlık kaynaklarından ilettiği haberde, Han Yunus'ta gerçekleştirilen saldırıda, aralarında çocukların da bulunduğu en az 23 kişinin öldüğü, 45 kişinin ise yaralandığı belirtildi. Enkaz altında hala çok sayıda insan olduğu ve çalışmaların devam ettiği aktarıldı.

Refah kentinde gerçekleştirilen saldırıda ise ne az 30 Filistinli hayatını kaybetti.

Gazze’de bir gecede İsrail bombalamaları nedeniyle aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu 110 kişi yaşamını yitirdi.

gazze'de 110 kişi öldü

Enkaz altında yüzlerce kişi var

Alınan bilgilere göre, Cebaliya ve Eş-Şati mülteci kampları ile Beyt Lahiya'daki onlarca yapı yıkıldı ve birçok ölü yaralı olduğu öğrenildi. Cebaliya Beled bölgesinde El-İhsan camisine yapılan saldırı sonucu cami tamamen yıkıldı.

Yaşanan yıkımların enkazları altında yüzlerce kişi olduğu fakat elektrik ve ekipman yetersizliğinden bu kişilerin enkaz altından çıkarılamadığı edinilen bilgiler arasında.

Ayrıca WAFA'da yer alan başka haberde gece saatlerinde Şeyh Rıdvan’da gerçekleştirilen saldırıda Muhammed Imad isimli bir gazetecinin hayatını kaybettiği aktarıldı. Buna göre 7 Ekim’den bu yana İsrail’in Filistin’e saldırıları sonucunda toplam 20 Filistinli gazeteci hayatını kaybetti.

Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.