Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İsrail’ Gazze’ye insani yardım ulaştırılmasıyla ilgili açıklama yaptı!

İsrailli yetkililer akşam saatlerinde yaptıkları açıklamada abluka altondaki Gazze şeridinin güneyine Mısır üzerinden insani yardım ulaştırılmasına engel olmayacaklarını duyurdular.

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2023 00:06
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2023 00:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
İsrail’ Gazze’ye insani yardım ulaştırılmasıyla ilgili açıklama yaptı!

İsrail ile Filistin arasında devam eden çatışmaların 13. gününde korkunç tablo giderek büyüyor. Son olarak Siyonist İsrail’in Gazze’de bulunan el-Ehli Baptist hastanesine düzenlediği saldırıda 850 kişi hayatını kaybetti. 
İsrail Gazze’ye insani yardım girmesine izin vermiyor İsrail’in gerçekleştirdiği bu vahşete karşı bütün dünya ayağı kalktı peş peşe eylemler gerçekleştirildi. Dünyanın her yerinden sivil vatandaşlar sokağa döküldü. Hep bir ağızdan İsrail’i kınayan insanlar bu vahşetin bir an önce durdurulmasını istedi.

İsrail Gazze insani yardımÖte yandan günlerdir su, elektrik, gıda ve tıbbi malzeme olmadan direnmeye çalışan Gazze halkına Türkiye başta olmak üzere birçok Müslüman ülkeden yardımlar gönderiliyor. 

Gazze'ye gönderilen insani yardımların ulaştırılmasına da engel olan İsrail, ABD Başkanı Joe Biden'ın İsrail ziyareti sonrası konuyla ilgili açıklamada bulundu.

Gazze’ye yardımlar Mısır üzerinden gidecek
 

İsrail üzerinden yardım yapılmayacak

İsrail Başbakanlık Basın Ofisi tarafından yapılan yazılı açıklamada, İsrail hükümetinin Genişletilmiş Güvenlik Kabinesinin,“ABD Başkanı Joe Biden'ın temel insani yardım talebi ışığında” oy birliğiyle aldığı kararlara yer verildi.

Gazze’ye acil insani yardım Açıklamada, ilk olarak yer alan karar, İsrail’in, Gazze’de bulunan İsrailli esirler iade edilmediği sürece kendi toprakları üzerinden Gazze Şeridi'ne herhangi bir insani yardım yapılmasına izin vermeyeceği kaydedildi.

Açıklamada yer alan ikinci maddede ise, Kızılhaç örgütünden İsrailli esirleri ziyaret etmesi talep edildi.

Gazze’ye İsrail üzerinden yardım gidemez
 

Yardımlar Mısır üzerinden gidebilir

Yapılan açıklamada yer alan üçüncü karar ise Gazze’ye yapılan insani yardımlarla ilgili. Alınan karar ise şu şekilde: 

“Başkan Biden'ın talebi doğrultusunda İsrail, Gazze Şeridi'nin güneyinde bulunan veya oraya tahliye edilen sivil nüfusa, yalnızca gıda, su ve ilaçtan ibaret olması ve Hamas'a ulaştırılmaması kaydıyla, Mısır'dan gönderilecek insani yardımları engellemeyecektir. Hamas'a ulaşan her türlü malzeme engellenecektir.”

Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.