Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İsrail Gazze savaşı bitti mi? Ne zaman bitecek?

Tarihler 7 Ekim 2023’ü gösterdiğinde Hamas’ın İsrail’e karşı başlattığı saldırıların giderek daha şiddetli bir hale gelmesi ve 27 bin masum Gazzeli’nin ölmesine neden olan savaş tam 4,5 aydır devam ediyor. Bütün dünyanın gözü önünde Gazze’de soykırım yapan İsrail savaşın daha da şiddetlenmesine neden olurken kente yardımların girişlerini de engelleyerek milyonlarca kişinin aç, susuz ve yaralı halde kalmasına neden oluyor. Gazze’de saldırılardan hayatını kaybedenlerin sayısı 27 bini aşarken bir yandan da gıda ve su yetersizliğinden dolayı siviller açlıktan ölmeye başladı. Şehirde ayakta kalan tek bir sağlık kuruluşu kalmadığı için yaralılar tedavi edilemiyor ve Gazzeliler adeta ölüme terke ediliyor. Siyonist İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu savaşa ilişkin açıklama yaptı. Peki, İsrail Gazze savaşı bitti mi? Ne zaman bitecek? İşte bu soruların cevabı…

Haber Giriş Tarihi: 08.02.2024 11:52
Haber Güncellenme Tarihi: 08.02.2024 11:52
Kaynak: Hilal Baldemir
İsrail Gazze savaşı bitti mi? Ne zaman bitecek?

Gazze neredeyse 5 aydır tüm dünyanın gözü önünde soykırıma uğruyor her gün her an yüzlerce Gazzeli ölüyor. İsrail 7 Ekim’den bu yana Gazze’de saldırılarına ve katliamlarına devam ediyor. Hamas ile çatışmaları devam eden İsrail ordusu intikamını adeta masum sivillerden alıyor. Gazze’de hayatını kaybeden sivillerin sayısı 27 bin 585’e yükselirken bu sayı her dakika artmaya devam ediyor. Öte yandan bölgeye yardım malzemelerinin girişine izin verilmediği için binlerce kişi açlık ve susuzlukla mücadele ediyor. Gazze’de açlıktan hayatını kaybedenlerin sayısı giderek artıyor. Savaşın ne zaman son bulacağı tüm dünya tarafından merak ediliyor. Peki, İsrail Gazze savaşı bitti mi? Ne zaman bitecek? İşte merak edilen soruların cevabı…

Bütün dünya bu katliama tepki gösterirken Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi ise İsrail’i savaş suçu işlemekle yargılamaya hazırlanıyor. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise önceki gün bu katliamı sürdürmeye kararlı olduğunun mesajını verdi.

Likud Partisi'nin İsrail Meclisi'ndeki haftalık toplantısında konuşan Binyamin Netanyahu, "Amacımız Hamas'a karşı kesin bir zafer. Hamas lider kadrosunu öldüreceğiz, bu nedenle Gazze Şeridi'nin her bölgesinde aktif olmaya devam etmeliyiz." ifadelerini kullandı.

Hamas'ın lider kadrosu tamamen öldürülmeden saldırılarının nihayete ermesinin mümkün olmadığını savunan Netanyahu, "Savaş o zamandan önce bitmemeli ancak yıllar değil aylar sürecek." dedi.

Gazze'de tutulan İsrailli esirlere dikkat çeken Netanyahu, onların eve dönmesi için çaba harcamaya devam edeceklerini ancak 'Hamas'ın kabul edilemeyecek talepleri olduğunu' açıkladı.

Öte yandan gündeme düşen bir son dakika haberine göre, İsrail devlet televizyonu KAN, Netanyahu’nun Gazze’de müzakere edilen anlaşmada, “Katar’ın talebi üzerine sürecin aşamaları arasında müzakerelerin yapılması için ateşkesin korunması maddesini” savaş kabinesine danışmadan onayladığını ileri sürdü.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.