Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İsrail Gazze’de ateşkese devam kararı aldı!

İsrail ve Hamas arasında sağlanan mutabakatla 24 Kasım’dan bu yana rehine takası ve ateşkes devam ediyor. İsrail ordusundan gelen açıklamada, "Ateşkes, arabulucuların rehinelerin serbest bırakılması sürecini sürdürme çabaları ışığında ve çerçeve şartlarına tabi olarak devam edecek" ifadeleri kullanıldı.

Haber Giriş Tarihi: 30.11.2023 10:42
Haber Güncellenme Tarihi: 30.11.2023 10:42
Kaynak: Hilal Baldemir
İsrail Gazze’de ateşkese devam kararı aldı!

Hamas ve İsrail arasında 24 Kasım Cuma günü başlayan ateşkesin 29 Kasım Perşembe günü bitmesi beklenirken İsrail ordusu yaptığı açıklama ile rehinelerin serbest bırakılması sürecinin devam etmesiyle ateşkesin uzatılmasına karar verildiğini açıkladı.

İsrail Savunma Kuvvetleri, Gazze Şeridi'nde Hamas'la devam eden ateşkesin, daha fazla rehinenin serbest bırakılması yönündeki çabaların akabinde süreceğini açıkladı.

“Ateşkes devam edecek”

İsrail Savunma Kuvvetleri yaptığı açıklamada, "Arabulucuların rehineleri serbest bırakma sürecini sürdürme çabaları ışığında ve anlaşma şartlarına tabi olarak ateşkes devam edecek." İfadelerini kullandı.

Hamas’ın yaptığı açıklamada ise, “insanı aranın” bir daha uzatılmasına karar verildiği belirtildi. Anlaşmada belirtildiği gibi, Hamas'ın çatışmalara ara verildiği her ekstra gün için en az 10 rehineyi daha serbest bırakması gerekecek.

Rehine takasında 6. Gün

İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalara 7 gün önce verilen insani aranın son gününde 29 Kasım Perşembe günü Hamas, 10 İsrailli ve 4 Taylandlı rehineyi daha serbest bıraktı.

İsrail de buna karşılık olarak 16'sı çocuk, 14'ü kadın olmak üzere toplam 30 Filistinli mahkumu serbest bıraktı. Hamas, birkaç saat önce de Rus vatandaşlığı bulunan 2 İsrailliyi daha serbest bırakmıştı.

Kadın rehineler, Kızılhaç tarafından İsrail'e ulaştırılırken, Hamas, söz konusu 2 Rus vatandaşını Moskova'dan gelen yoğun talep üzerine bıraktıklarını açıklamıştı.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.