Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İsrail’den korkup reklam anlaşmasını iptal etmişti! Adidas’tan Bella Hadid’e özür mesajı

Dünyaca ünlü spor giyim markası Adidas, Münih Olimpiyatları temalı son reklamında Filistin asıllı ünlü model Bella Hadid ile anlaşma yapmıştı. Markanın olimpiyat serisinin yüzü olan Hadid’in fotoğrafları birçok yerde billboardları süslemişti. Fakat Siyonist İsrail, Hadid’in Filistin’e olan açık desteğinden dolayı ünlü modeli karalama kampanyası başlatarak Adidas’ı reklam yüzü olarak Hadid’i seçtiği için suçlamıştı. Adidas bunun üzerine Bella Hadid ile anlaşmasını sonlandırmıştı.

Haber Giriş Tarihi: 25.07.2024 13:10
Haber Güncellenme Tarihi: 25.07.2024 13:10
Kaynak: Hilal Baldemir
İsrail’den korkup reklam anlaşmasını iptal etmişti! Adidas’tan Bella Hadid’e özür mesajı

Ünlü Alman spor giyim markası Adidas, İsrail'in tepkisi sonrası Münih Olimpiyatları kapsamında ayakkabı reklamının yüzü olarak anlaşmasını iptal ettiği dünyaca ünlü Filistin asıllı model Bella Hadid'den özür diledi.

İsrail yanlıları, ünlü modelin Adidas'ın kampanya yüzü olmasına tepki göstermişti. İsrail'in Almanya büyükelçiliğinin resmi X hesabından yapılan açıklamada, "Bilin bakalım kampanyanın yüzü kim? Bella Hadid, geçmişinde antisemitizmi yayan ve İsraillilere ve Yahudilere karşı şiddet çağrısı yapan Filistin kökenli bir model" ifadeleri yer almıştı.

Adidas, İsrail’in bu açıklamasının hemen ardından Filistin'e uzun yıllardır destek veren ve sık sık İsrail'i eleştiren ve işini kaybetme pahasına bundan vazgeçmeyeceğini söyleyen Bella Hadid'i reklamından çıkarması nedeniyle sosyal medyada boykot çağrılarına maruz kalmıştı.

Sosyal medyada kısa süre içerisinde çığ gibi büyüyen tepki ve boykot çağrılarının ardından Adidas tarafından özür mesajı yayınlandı. Marka tarafından yayınlanan özür mesajında, "Trajik tarihi olaylarla bağlantı kurulduğunun bilincindeyiz, ancak bunlar tamamen kasıtsızdır. Sonuç olarak, kampanyanın geri kalanını gözden geçiriyoruz" denildi.

Bu gelişmelerin ardından Hadid'in kampanyayı geri çektiği için markaya karşı yasal işlem başlatmayı düşündüğü bildirilirken, Adidas güncellediği mesajında Hadid'den özür diledi. Özür mesajında, "Ayrıca ortaklarımız Bella Hadid, ASAP Nast, Jules Koundé ve diğerlerinden, üzerlerindeki olumsuz etkilerden dolayı özür diliyoruz ve kampanyayı gözden geçiriyoruz" denildi.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.