Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İsrail askeri güçleri Filistin’de aileleri katlediyor!

İsrail ve Filistin arasında devam eden savaşın 7. gününde sivil kayıpları artmaya devam ediyor. Gazze Şeridi’nde bulunan Hamas'a bağlı hükümetin Basın Ofisi Başkanı Selame Maruf, "İsrail'in Gazze Şeridi'nde 7 Ekim'den bu yana Filistinli ailelere karşı 30'a yakın katliam gerçekleştirdiğini" duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2023 10:46
Haber Güncellenme Tarihi: 13.10.2023 10:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
İsrail askeri güçleri Filistin’de aileleri katlediyor!

7 Ekim sabahından bu yana devam eden çatışmalar şiddetini artırmaya devam ediyor. Gazze’ye karadan saldırmayı planlayan İsrail silahlı güçleri hazılık yapıyor. İki ülkeden de binlerce can kaybının yaşandığı bölgede sular durulmuyor. 

israil gazze'de iki aileyi katletti

Gazze Şeridi’ndeki Hamas’a bağlı hükümetin Basın Ofisi Başkanı Selame Maruf’tan gelen bilgilere göre, İsrail saldırılarında 2 bin 835 daireli 752 konutun tamamen yerle bir olduğu öğrenildi. Maruf, 32 bin dairede büyük bir hasar meydana geldiğini, 1791 dairenin ise artık yaşanamaz bir hale geldiğini ifade etti.

Selame Maruf, Bölgede 42 hükümet merkezi ve onlarca kamu tesisinin tamamen hasar aldığını ve kullanılamaz hale geldiğini aktardı, “İsrail’in, 9’u hizmet dışı olan 89 okulun yıkılmasına, 17 eğitim personelinin ve 320’den fazla çocuğun ölümüne yol açtığını” belirtti. 

Selame Maruf, “İsrail, Gazzeli ailelere karşı 30’a yakın katliam gerçekleştirdi. Çoğu kadın ve çocuk yüzlerce kişinin ölümüne neden oldu. Sonuncusu ise 31 şehit ve onlarca yaralının hayatına mal olan Şihab ailesine yönelik oldu.” şeklinde konuştu. 

filistin'de siviller ölüyor

İki aile katledildi

Alınan bilgilere göre Gazze’nin kuzeyinde bulunan Cibaliye beldesinde yaşayan Filistinli “Şihab” ile “Ebu Hamidan” ailelerinin yaşadığı evler İsrail askeri güçleri tarafından vuruldu.

Gerçekleştirilen saldırıda Filistinli Şihab ve Ebu Hamidan ailelerinin üyelerinden aralarında kadın, çocuk ve yaşlıların da olduğu 44 kişi hayatını kaybetti.

Görgü tanıklarından edinilen bilgilere göre, evlerin birbirine bitişik nizamda olduğu bölgede, İsrail tarafından yoğun şekilde hava saldırısı gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen saldırıda çok sayıda can kaybı meydana gelirken bölge neredeyse yaşanmaz hale geldi. 

Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.