Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İskoçya için üretilen ikinci gemi denize indirildi

İskoç feribot operatörü CMAL için Altınova tersanelerinde üretilen ikinci gemi NB1093 Loch Indaal, resmi olarak denize indirildi

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2024 14:24
Haber Güncellenme Tarihi: 12.06.2024 14:24
Kaynak: Yalova Hayat
https://www.yalovahayat.com/
İskoçya için üretilen ikinci gemi denize indirildi

Türkiye'de inşa edilen ikinci feribot, İskoçya'nın batısında yer alan Islay ve Jura Adalarına hizmet verecek olan MV Loch Indaal, Yalova’daki Cemre Tersanesi'nde tamamlandı. İlk gemi MV Isle of Islay, mart ayında bitirilmişti. MV Loch Indaal’ın deniz üzerindeki testlerine başlanmadan önce bazı araç ve gereç eksikleri tamamlanacak. Geminin feribot şirketi CMAL'a teslimatının Şubat 2025'te gerçekleşmesi planlanıyor.

Yalova’daki Cemre Tersanesi, İskoçya için toplamda dört gemi üretecek. Şu ana kadar inşa edilen iki gemi, 450 yolcu ve 100 araba veya 14 ticari araç kapasitesine sahip. CMAL şirketinin CEO'su Kevin Hobbs, yeni gemilerin devreye girmesiyle adalarda yaşayan insanlara büyük kolaylık sağlanacağını belirtti. Türkiye'de inşa edilecek diğer iki feribotun ise gelecek yıl haziran ve ekim aylarında tamamlanması bekleniyor.

Loch Indaal'ın özellikleri

95 metre uzunluğundaki MV Loch Indaal, Clyde ve Hebrides ağındaki en yoğun hatta çalışacak. Geminin ana güvertesinde ağır vasıtalar için 275 şerit-metre kapasitesi bulunuyor. Ayrıca, ana güverte ve hareketli güvertede toplam 107 araç taşıma kapasitesine sahip olacak. CMAL, yeni feribotlarla Islay ve Jura hattında yük ve araç kapasitesini % 40 artırmayı ve dizel/hibrit tahrik sistemi sayesinde karbon ayak izini önemli ölçüde azaltmayı hedefliyor. Islay Ropax feribotlarının tasarımı, ihale sürecinde müşterinin dizayn ekibiyle yakın iş birliği ile NaValue tarafından geliştirildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.