Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İran halkı yasta! İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi hayatını kaybetti

Dünya gündemini sarsan helikopter kazasına ilişkin İranlı yetkililerden resmi açıklama yapıldı. Dünden bu yana yapılan arama çalışmaları sona erdi. İranlı yetkililer, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin helikopter kazasında hayatını kaybettiğini duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2024 11:12
Haber Güncellenme Tarihi: 20.05.2024 11:12
Kaynak: Hilal Baldemir
İran halkı yasta! İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi hayatını kaybetti

Dün tüm dünyanın gündemine oturan bir olay meydana geldi. İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan ve beraberindeki kişileri taşıyan helikopter dün Doğu Azerbaycan eyaletindeki dağlık bölgede kötü hava koşulları nedeniyle kaza yaptı.

REİSİ, KAZADA YAŞAMINI YİTİRDİ

Helikopterin enkazına ulaşmak için tüm imkânlar seferber edilirken bölgedeki hava koşulları arama çalışmalarını zorlaştırdı. 15 saatlik arama çalışmaları sonrasında enkaza ulaşılırken Reisi ile Dışişleri Bakanı Abdullahiyan, Tebriz Valisi Malik Rahmeti ve İran lideri Hamaney'in Tebriz Temsilcisi Muhammed Ali Al-i Haşim'in de kazada hayatını kaybedenlerin arasında yer aldığı bilgisi paylaşıldı.

Reisi'nin helikopterinde bulunan Devrim Muhafızları Ordusu mensubu 2 üst düzey askeri yetkili ile 3 mürettebatın da kazada yaşamını yitirdiği aktarıldı.

HELİKOPTERİN ENKAZI, AKINCI İHA'NIN TESPİTLERİYLE BULUNDU

Cumhurbaşkanı Reisi, dün beraberindeki heyetle birlikte helikopterle, İran-Azerbaycan sınırında bir barajın açılış törenine katılmıştı.

İran devlet televizyonu, Reisi'nin helikopterinin bölgeden dönerken sert iniş yapması nedeniyle kaza meydana geldiğini; Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Doğu Azerbaycan Eyalet Valisi Malik Rahmeti ve Tebriz Cuma İmamı Ayetullah Ali Haşim'in de helikopterde bulunduğunu duyurmuştu.

Arama kurtarma ekipleri, olumsuz hava şartları ve yoğun sis nedeniyle çalışmaların güçlükle sürdüğünü bildirmiş, İran, Türkiye'den havadan arama çalışması gerçekleştirmek için insansız hava aracı (İHA) talep etmişti.

Türkiye'nin, İran Cumhurbaşkanı Reisi ve diğer yetkililerin geçirdiği helikopter kazasına ilişkin arama çalışmalarında görevlendirdiği Akıncı İHA, helikopterin enkazı olabileceği düşünülen ısı kaynağını tespit ederek koordinatlarını İran yetkilileriyle paylaşmıştı.

İran devlet televizyonu, Akıncı İHA’nın tespitlerinin ardından bulunan İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı Abdullahiyan’ı taşıyan helikopterin enkaz noktasında yaşam belirtisi olmadığını duyurmuştu.

Akıncı İHA’nın tespiti ardından bölgeye sevk edilen ekipler helikoptere ait enkaza ulaşarak Cumhurbaşkanı Reisi, İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan ve beraberindeki kişilerin cenazelerini bölgeden Tebriz’e sevk etmek için çalışma başlattı.

Reisi'nin ölümünün ardından İran anayasasına göre yürütme görevinin başına Cumhurbaşkanı Yardımcısı Muhammed Muhbir'in gelmesi beklenirken, 50 gün içinde de cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yapılması öngörülüyor.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.