Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İran Dışişleri Bakanı İsrail’i uyardı: İsrail Gazze'ye yönelik saldırılarını durdurmazsa artık seyirci kalamayız

İsrail ve Filistin arasında devam eden savaşın 10. gününde ölü sayısı Gazze’de 2 bini aştı. 700’ü aşkın çocuğun öldüğü saldırılarda sivil can kayıpları giderek artıyor. Savaşın seyrini değiştirecek bir açıklama da İran’dan geldi. İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, İsrail’i açık açık uyardı saldırıların durmaması halinde savaşa dahil olacağını duyuran İran, dünya basınında büyük yankı uyandırdı.

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2023 10:26
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2023 10:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
İran Dışişleri Bakanı İsrail’i uyardı: İsrail Gazze'ye yönelik saldırılarını durdurmazsa artık seyirci kalamayız

7 Ekim’den bu yana devam eden hava saldırılarının binlerce sivilin ölümüne yol açmasının ardından Birleşmiş Milletler savaşın devamı halinde Gazze’de binlerce kadın ve çocuğun ölüme mahkum olacağını duyurdu.

İsrail’e ikinci savaş uçağını gönderen ABD her türlü desteği ile İsrail askeri güçlerinin yanında olacağını söylerken İran’da Filistin’e olana desteğini duyurdu ve İsrail’i uyardı. İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, İsrail'in, abluka altındaki Gazze'ye yönelik saldırılarını bir an önce durdurmaması halinde, "İran olarak biz de bu duruma karşı artık daha fazla seyirci kalamayız." diyerek Tel Aviv yönetiminde tarihi bir rest çekti.

gazze israil

El Jazeera kanalına konuşan İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, "Siyonist rejimin destekçileri aracılığı ile İsrail'e Gazze saldırılarını durdurması yönünde mesaj ilettik. Eğer savaş suçu işlenmeye devam edilirse yarın çok geç olabilir. Diplomatik çabaların savaşın büyümesini engelleyeceğini umut ediyorum aksi takdirde önümüzdeki saatlerde ne olacağını hiç kimse öngöremez. İran olarak biz de duruma karşı artık daha fazla seyirci kalamayız." ifadelerini kullandı.

iran'dan israil'e uyarı

İsrail’in Gazze’ye kara saldırısı düzenleme hazırlığında olmasına ilişkin uyarıda bulunan Hüseyin Emir Abdullahiyan, "Eğer kara saldırısı olursa Gazze işgalcilere mezar olur." İfadelerini kullandı.

Gazze’de başlayan savaşın bölgenin tamamına yayılabileceğini vurgulayan Abdullahiyan, "Eğer ABD ve İsrail uyguladıkları politikaları sonlandırmazlarsa savaş dairesi genişler ve bundan ABD de zararlı çıkar. Saldırıların devam etmesi ve siyasi bir çözümün sunulmaması ateşe benzin dökmeye benzer ve her an her şey kontrolden çıkabilir. Bölgede bulunan sahadaki unsurlar bu duruma karşı seyirci kalmayacaklar." şeklinde konuştu.

savaşta 10. gün

Hüseyin Emir Abdullahiyan konuşmasının devamında Lübnan Hizbullahı'nın İsrail karşısında kırmızı çizgileri belirlediğini ve gerekli adımları attığını dile getirdi ve ardından, "İsrail savaş istiyorsa askeri güçler ile karşı karşıya gelsin, kadın ve çocukları hedef almasınlar. Netanyahu hayal peşinde gidiyor ama kendisi ve kabinesi çoktan düştü. Şimdi ABD yardımına koşarak Siyonist rejim heykelini ve oyuncağını korumaya çalışıyor." ifadelerini kullandı.

Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.