Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Instagram açılıyor mu? Instagram erişim engeli kalktı mı? Instagram ne zaman açılacak? Erdoğan’dan ilk yorum!

Instagram’ın 3 Ağustos’tan bu yana kapalı olması ülke gündeminden düşmezken konuya ilişkin ilk somut adım bugün atıldı. Instagram yetkilileri ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu masaya oturdu. Instagram ile ilgili taleplerini ileten BTK, Meta şirketinden olumlu yanıt aldığını bildirdi. Peki, Instagram açılıyor mu? Instagram erişim engeli kalktı mı? Instagram ne zaman açılacak? İşte merak edilen soruların cevabı…

Haber Giriş Tarihi: 05.08.2024 15:53
Haber Güncellenme Tarihi: 05.08.2024 15:53
Kaynak: Hilal Baldemir
Instagram açılıyor mu? Instagram erişim engeli kalktı mı? Instagram ne zaman açılacak? Erdoğan’dan ilk yorum!

Türkiye’de 4 gündür erişime kapalı olan sosyal medya platformu Instagram ile ilgili son durum merak edilirken, bugün BTK ve Meta şirketi konuya ilişkin ilk toplantıyı gerçekleştirdi. Toplantı sonrası kaynaklardan alınan bilgiye göre görüşmenin olumlu geçtiği aktarıldı. Peki, Instagram açılıyor mu? Instagram erişim engeli kalktı mı? Instagram ne zaman açılacak? İşte detaylar…

Instagram ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu arasında gerçekleşen toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti İnsan Hakları Başkanlığınca parti genel merkezinde düzenlenen İnsan Hakları Eğitim Programı'nda açıklamalarda bulundu.

Türkiye’deki en popüler sosyal medya platformu Instagram'a getirilen erişim engeline ilişkin konuşan Erdoğan "Bir dijital faşizmle karşı karşıyayız. Terör örgütleri sosyal medya platformlarında at koşturuyor. Bu platformlarda milletimizin inancına hakaret ediliyor. Arzu edilen iş birliklerini henüz tesis edemedik. Türkiye'nin hassasiyetlerine saygı gösterirlerse sorun çözülür" dedi.

"ARZU EDİLEN İŞ BİRLİĞİNİ TAM MANASIYLA TESİS EDEMEDİK"

Sosyal medya şirketleri militanlaştılar. İsrail'i eleştiren basit bir cümleye bile hemen sansür uygulamayı kendileri için görev atlettiler. Filistinli şehitlerin fotoğraflarına tahammül edemeyip anında yasaklayan, bunu da özgürlük olarak pazarlayan bir dijital faşizm ile karşı karşıyayız. Heniye'nin şehadeti bize düşünce ve ifade hürriyetinin sınırlarını batılı ülkelerde İsrail'in kaprislerinin belirlediğini göstermiştir.

Amerika ve Avrupa'daki kurallara uyma noktasında gösterdikleri özeni mesele Türkiye olunca, vatandaşlarımızın mağduriyeti olunca, bizdeki katalog suçlarla mücadele olunca bilinçli bir şekilde esirgiyorlar. Arzu edilen iş birliğini henüz tam manasıyla tesis edemedik.

"TÜRKİYE'NİN HASSASİYETLERİNE SAYGI GÖSTERİRLERSE SORUN ÇÖZÜLÜR"

Türkiye egemenlik hakları çerçevesinde bir adım atıyor, bir tedbir uyguluyor ancak şirketlerden önce meselenin önüne arkasına bakmayan muhalefet partileri hemen ayağa kalkıyor. Sosyal medya platformlarının rezilliklerini eleştirmeyenler, bu platformların estirdikleri faşizme laf etmeyenler nefes nefese klavye başına geçip sosyal medya hesaplarından Türkiye'yi şikayet sırasına giriyorlar.

Sosyal medya platformlarının arz ettiği tehlikelere işaret etmek asla sansürcülük değildir. Asıl sansürcülük bunlara gözlerini kapamaktır. Biz böyle bir tutarsızlığın içinde yer almayacağız. Hükümet olarak bizim kimsenin özgürlüğüyle, ticaretiyle, hayat tarzıyla herhangi bir sorunumuz yok. Türkiye'nin hassasiyetlerine saygı gösterirlerse sorun çözülür."

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.