Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Instagram açıldı mı? Instagram ne zaman açılacak? Instagram açılacak mı? Instagram erişim engeli kalktı mı?

Türkiye 3 saati aşkın süredir en popüler sosyal medya platformlarından biri olan Instagram’a erişim sağlayamıyor. Vatandaşlar Instagram’a ne zaman yeniden erişim sağlayacağını merak ederken erişimin her an açılabileceği öğrenildi. 3 günden daha uzun süredir kapalı olan Instagram’ın ne zaman açılacağı büyük merak konusu oldu. Peki, Instagram açıldı mı? Instagram ne zaman açılacak? Instagram açılacak mı? Instagram erişim engeli kalktı mı? İşte bu soruların cevabı…

Haber Giriş Tarihi: 06.08.2024 12:59
Haber Güncellenme Tarihi: 06.08.2024 14:20
Kaynak: Hilal Baldemir
Instagram açıldı mı? Instagram ne zaman açılacak? Instagram açılacak mı? Instagram erişim engeli kalktı mı?

Dünya gündeminde bile konuşulan ve birden fazla ülkeyi etkileyen Instagram erişim engeli sorunu tartışma konusu olmaya devam ediyor. 2 Ağustos 2024 tarihinde başlayan Instagram erişim engeli 4 günden uzun süredir devam ediyor. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından erişime kapatılan Instagram’ın açılıp açılmayacağı ise en büyük merak konusu. Peki, Instagram açıldı mı? Instagram ne zaman açılacak? Instagram açılacak mı? Instagram erişim engeli kalktı mı? İşte detaylar…

Türkiye’de 60 milyona yakın kullanıcısı bulunan, temmuz ayında dünya çapında en çok Türkiye’de kullanılan ve dünyada en çok kullanıcısı bulunan sosyal medya platformlarından biri olan Instagram erişime kapatıldı.

BTK'nın aldığı kapatma kararının ardından gözler hükümet kanadından gelecek erişim engeli kalktı alıklamasına  çevrilirken konuyla ilgili açıklama Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'ndan geldi. 

Dün Meta şirketi Instagram yetkilileri ile ilk kez toplantı yapan BTK ve Bakan Uraloğlu, toplantının detaylarını paylaştı. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen Kabine Toplantısının ardından sosyal medya platformu Instagram yetkilileriyle yapılan görüşmeye ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bakan Uraloğlu, "Tam istediğimiz sonucu almış değiliz, takip ediyoruz, aktif olarak görüşüyoruz. Bugün bir ilerleme olacağını düşünmüyoruz." şeklinde konuştu.

Bugün öğleden sonra tarafların ikinci bir görüşme için yeniden masaya oturması bekleniyor. Şimdi gözler ikinci toplantıdan çıkacak sonuca çevrildi.

Bugün gerçekleştirilen toplantı sonrası Bakan Uraloğu açıklama yaptı. Uraloğlu'nun açıklamasından öne çıkanlar şu şekilde:

"BİR ÖZÜR BEYANLARI BİLE YOK"

İki tane geniş katılımlı toplantı yapıldı. Dar anlamda anlık olarak haberleşiyoruz. Bir toplantıya gerek kalmamasını umuyoruz. Sizin taleplerinizi karşıladık dedikleri anda biz de erişimi sağlamış olacağız. Burada Malezya Başbakanı ve Devlet Başbakanı'nın erişimini bunlar engelledi, şimdi özür dilediler.

Bir özür beyanları bile hala yok. Biz de kendi değerlerimizi kanunlarımızı koruyacağız. Gereğini yapacağız, yasakçı bir yaklaşım içerisinde değiliz. Yasaklı yaklaşım Instagram ve benzeri platformlardır.

NE ZAMAN AÇILACAK?

Tamamen bize geri dönüşlerini bekliyoruz. Geri döndükleri an buradan ayrıldık, dakikalar içerisinde bize geri döndüler ‘evet bunlarda sıkıntı yok dediklerinde’ açılmış olacak.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.