Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İki bayram arası çikolata ve şeker fiyatları yüzde 20 arttı

Ramazan Bayramı’ndan önce yüzde 50 oranında fiyat artışıyla vatandaşların bütçesini zorlayan çikolata ve şeker çeşitlerine iki bayram arasında yüzde 20 zam geldi. Çikolata ve şekerler 1 yılda yüzde 70 zam gördü.

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2024 06:17
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2024 06:17
Kaynak: Serap Polat
https://www.yalovahayat.com/
İki bayram arası çikolata ve şeker fiyatları yüzde 20 arttı

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde vatandaşlar yoğun bir telaş içerisine girdi. Bir yandan kurbanlık alan vatandaşlar diğer yandan ikram için bayram şekerlerine yöneldi. Kurban Bayramı öncesinde Yalova’da da alışveriş telaşı başladı.

Fiyatlar yüzde 20 daha arttı

Bir yandan kurbanlık alan vatandaşlar diğer yandan bayramlık kıyafet ve bayram şekerleri için Pazar, market ve mağazaları dolaşmaya başladı. Kurbanlık hisse fiyatlarının en düşük 10 bin en yüksek 40 bin lira olduğu Yalova’da şeker fiyatları da artış gösterdi. Ramazan Bayramı'ndan önce 2023 yılına göre tezgahlara yüzde 50’lik zamla çıkan şekerler, ramazan Bayramı’ndan sonra yüzde 20'lik zam gördü. Bayramların olmazsa olmazlarından şeker ve çikolatalar, 1 yılda gördüğü yüzde 70 zamla vatandaşların bütçesini sarstı. Türkiye genelinde her yıl yaklaşık 25 bin ton bayram şekeri tüketilirken bu yıl yaşanan fiyat artışları, tüketim alışkanlıklarını değiştirmeye başladı. İnsanlar artık daha ekonomik alternatiflere yönelerek şeker alımını kısmaya başladı.

En ucuz şeker 200 TL oldu

Güncel zamların ardında en uygun fiyatlı şeker çeşidi olan yumuşak meyve aromalı şekerlerin başlangıç fiyatı 100 TL’den 200 TL’ye yükseldi. Bademli, fındıklı, fıstıklı ve şeker kaplamalı çikolataların başlangıç fiyatı 450 TL’den 600 TL’ye yükseldi. Misafirlere en çok ikram edilen madlen çikolatanın kilosu pazaryerlerinde 1000 TL iken, çikolata dükkânlarında 1500 TL’den satılıyor. Ramazan Bayramı’nda bu fiyatlar, 800 ile 1350 TL arasında değişiyordu. Meyveli ve çikolatalı bonbon şekerler, kilosu 250 TL ile 450 TL arasında satılıyor. Dolgulu çikolataların kilosu markasına ve kalitesine göre 200 TL ile 1000 TL arsında değişiklik gösteriyor. Bayramlarda en çok ikram edilen bir diğer çikolata türü olan spesiyal çikolatanın kilosu ise 1000 TL’den başlayıp 1500 TL’ye kadar çıkıyor.  Lokumlar ise aromasına ve içeriğindeki kuru yemişlere göre değişiyor. Sade lokumun kilosu 150 TL’den başlarken, kuruyemiş içeren lokumların kilosu 1000 TL’yi bulabiliyor. Lezzetiyle sadece bayramlarda değil her zaman tercih edilen badem şekerinin kilosu ise 350 TL’den satılıyor.

Serap Polat

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.