Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hamas gerçeklerini anlattı, İsrail’de linçlendi!

Hamas’ın insani ve sağlık gerekçesi ile tek taraflı olarak serbest bıraktığı İsrailli esirler Nurit Yitzhak ve Yocheved Lifshitz ülkelerine döner dönmez basına konuştular. 85 yaşındaki İsrailli kadın esir Yochaved Lifshitz'in ‘kendilerine Hamas tarafından iyi davranıldığı’ şeklinde açıklamasıyla İsrail’de büyük tepki topladı.

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2023 10:57
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2023 10:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Hamas gerçeklerini anlattı, İsrail’de linçlendi!

Hamas’ın silahlı kuvvetleri İzzeddin El Kassam Tugayları, geçtiğimiz gün ellerinde tuttukları iki İsrailli rehineyi ‘insani ve sağlık’ nedenleri gerekçesiyle tek taraflı olarak serbest bırakmıştı. Serbest bırakıldıktan sonra Ülkesine dönen Yocheved Lifshitz yaşadıklarını şu sözlerle anlattı:

hamasın bıraktığı rehineler konuştu

- Kur’an’a inanan insanlar olduklarını ve bize zarar vermeyeceklerini söylediler. Tünellerdeki kendi koşullarının aynısını bize de sağladılar.

- Önce 25 kişinin toplandığı büyük bir salona vardık ve birkaç saat sonra insanları ayırıp ayrı bir odaya koydular. Bize bağlı bir doktor vardı ve birkaç günde bir neler olup bittiğini görmeye geliyordu.

- Doktor mutlaka ilaç getiriyordu. Toplamda 5 kişiydik ve her birimizin başında bir koruma vardı. Davranışları iyiydi, bizimle tüm ayrıntılarıyla ilgilendiler.

- Onlar ne yiyorsa bize de aynı yiyeceklerden verdiler ekmek, salatalık, peynir bunlar bizim tüm gün yediğimiz şeylerdi. 

rehineler ilk kez konuştu bize iyi davrandılar

Canlı olarak yayınlanan bu açıklama İsrail’in bazı kesimleri tarafından oldukça tepki çekti. 

İsrail’e bağlı devlet televizyonu KAN, İsrail için yayın yapan bir kuruluştan aktardığı açıklamada, “Lifshitz’in canlı yayında açıklama yapmasına izin vermek hataydı” ifadelerine yer verdi.

İsrail’in basketbol takımının medya sorumlusu Roy Cohen ise kendi sosyal medya hesabından, “Bu basın açıklamasının yapılmasına izin verilmesi eleştirilmeli” açıklamasını yaptı.

İsrailli bir sosyal medya kullanıcısı ise sosyal medya hesabından, “Geri gelmesi talihsizlik, Hamas onu geri alsın” şeklinde paylaşımda bulunurken, bir başkası da 85 yaşındaki Lifshitz için “solcu çöp” ifadelerine yer verdi.

Öte yandan Haaretz’in diplomasi muhabiri olan Amir Tibon, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu destekçilerinin 85 yaşındaki Lifshitz’e “öfkeyle saldırdığını” ifade etti.

Hilal Baldemir 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.