Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hamas Gazze’de RPO-A kullandı! Evde saklanan İsrail askerleri öldürüldü

Gazze’de eğrilim giderek tırmanırken İsrail ordusu gün geçtikçe daha korkunç yöntemlere başvurmaya başladı. Gazze’nin kuzeyinde İsrail ordusu ve El Kassam Tugayları arasında 6 saat aralıksız çatışma yaşandı. El Kassam Tugayları Cibaliya bölgesinde bir evde saklandıklarını öğrendikleri İsrail askerlerini ilk kez kullanılan RPO-A silahı ile hedef aldı. Yapılan açıklamada bütün İsrail askerlerinin öldürüldüğü aktarıldı.

Haber Giriş Tarihi: 28.12.2023 11:30
Haber Güncellenme Tarihi: 28.12.2023 11:30
Kaynak: Hilal Baldemir
Hamas Gazze’de RPO-A kullandı! Evde saklanan İsrail askerleri öldürüldü

İsrail’in Gazze’deki korkunç saldırıları aralıksız bir şekilde devam ediyor. Büyük çoğunluğu kadın ve çocuk olmak üzere son belirlemelere göre 21 bin Gazzeli sivil hayatını kaybetti. Bölgede bomba sesleri bir an olsun susmazken her geçen dakika hayatını kaybedenlerin sayısı artıyor. Son olarak El Kassam Tugayları’nın Telegram hesabından İsrail ordusuyla yaşanan çatışmalara dair çarpıcı bir açıklama geldi.

İsrail ordusu ilk kez RPO-A silahı ile hedef alındı

Telegramda yapılan ilk açıklamada, Gazze’nin kuzeyinde dün direnişçilerle İsrail güçleri arasında 6 saat aralıksız süren bir çatışma yaşandığı aktarıldı. Açıklamada, “El Kassam Tugayları, Cibaliya El Balad bölgesindeki Eski Gazze Caddesi üzerinde bir eve barikat kuran özel Siyonist kuvveti ilk kez RPO-A sığınaksavar füzesiyle hedef aldı ve evde saklanan tüm askerlerin ölümüne ve yaralanmasına yol açtı.” ifadeleri kullanıldı.

Bir diğer açıklamada, “EL Kassam Tugayları, Gazze şehrinin kuzeyindeki Saftavi bölgesinde bir helikopteri SAM-18 füzesiyle hedef aldı.” ifadeleri yer aldı.

Bir başka açıklamada, “El Kassam Mücahitleri, Gazze Şeridi’nin güneyindeki Han Yunus şehrinin doğusunda bir Siyonist askeri öldürmeyi başardı.” İfadesi yer aldı.

Aktarılan son bilgide ise, Cibaliya bölgesinin batısındaki Ebu Şibak bölgesinde 2 tank, El-Bureyc Mülteci Kampı'nın doğusunda da bir İsrail tankının Yasin-105 roketleriyle vurulduğu aktarıldı.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.