Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hamas elindeki rehine sayısını açıkladı! İnsani hukuka uygun davranıyoruz!

İsrail ve Filistin arasındaki çatışmalar 11’inci gününe girerken ölü sayısının giderek artması dünya çapında tepkilere yol açıyor. Filistin İslami Direniş hareketi Hamas ise elinde tuttuğu rehine sayısını açıkladı. Hamas, ellerinde olan farklı milletlerden, sayıları 200 ile 250 arasında olan tutsakları, "koşullar izin verdiğinde serbest bırakacaklarını" duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2023 10:24
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2023 10:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Hamas elindeki rehine sayısını açıkladı! İnsani hukuka uygun davranıyoruz!

İsrail ve Filistin bölgesinde yaşanan çatışmaların şiddetti her geçen gün artarken hayatını kaybeden kadın, çocuk sivillerin sayısı da giderek artıyor. Bölgede savaş suçu işleyen İsrail beyaz fosfor bombaları ile Gazze şeridini vurmaya devam ediyor.

israil gazze saldırıları

Kara harekatı için Gazze şeridine mühimmat ve tanklarını yığan İsrail, bölgenin boşaltılması için uyarı yapmaya ve süre vermeye devam ediyor. Bir yandan da rehine takası için uğraşan İsrailli yetkililer Türkiye ile de bu konuda görüşmelerini sürdürüyor. 

israil rehinelerini istiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın rehine takası ve müzakere için aracı olduğu bu konuda henüz Hamas’tan bir yanıt gelmedi.

Öte yandan Filistin İslami Direniş hareketi Hamas ellerinde tuttukları rehineler ile ilgili ilk kez bir açıklamada bulundu. Elinde tuttukları esir sayısının “200-250 kişi arasında olduğunu” duyuran Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el Kassam Tugayları, “rehinelere hukuka uygun bir şekilde davranıldığını” dile getirdi.

hamas israilli rehineyi tedavi ediyor

Reuters’ın açıkladığı bilgilere göre Hamas'ın açıklamasında “Başka milletlerden tutsaklar var. Koşullar izin verdiğinde onları serbest bırakacağız” ifadeleri kullanıldı. 

Öte yandan Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, dün akşam saatlerinde yürüttüğü diplomasi trafiğinde Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ile yaptığı görüşmede sivillerin serbest bırakılması imkanlarını gündeme getirmişti.

Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.