Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hac ön kayıtları başladı mı? Hac ön kayıtları 2024 ne zaman? Hac ön kayıt başvurusu nasıl yapılır? 2024 Hac Kayıtları Ne Zaman ve Nasıl Yapılacak?

Yalova Müftülüğü, 2024 yılında hacca gitmek isteyen vatandaşlar için ön kayıt sürecinin başladığını duyurdu. Hac ön kayıtları, 13 Eylül-11 Ekim tarihleri arasında sadece e-Devlet üzerinden alınacak

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2023 12:58
Haber Güncellenme Tarihi: 17.09.2023 17:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Hac ön kayıtları başladı mı?  Hac ön kayıtları 2024 ne zaman? Hac ön kayıt başvurusu nasıl yapılır? 2024 Hac Kayıtları Ne Zaman ve Nasıl Yapılacak?

Yalova Müftülüğü tarafından yapılan son açıklamaya göre, Hac ve Umre kayıtları için yeni bir düzenleme getirildi. İşte bu düzenlemenin ayrıntıları:

  • 1. Yeni Kayıt Yaptıracaklar İçin Kayıt Ücreti ve Ön Kayıt:

İlk defa Hac veya Umre'ye müracaat edecek olan vatandaşlar, kayıt ücreti olarak 450 TL'yi yatırdıktan sonra e-Devlet üzerinden ön kayıtlarını gerçekleştirebilecekler.

  • 2. Daha Önce Kaydı Olanlar İçin Otomatik Yenileme:

Daha önce Hac veya Umre kaydı bulunanlar, durumlarında değişiklik yapmak istemeyenler için kayıtları otomatik olarak yenilenecek.

  • 3. Değişiklik Yapmak İsteyenler İçin İki Seçenek:

Daha önce kaydı olanlar arasından değişiklik yapmak isteyenler, e-Devlet üzerinden veya il-ilçe müftülükleri aracılığıyla güncelleme yapabilecekler.

  • 4. Küçük Çocuklar ve Özel Durumlu kişiler için:

Engelli, hasta veya yaşlı vatandaşlar, refakatçileri ile birlikte başvuru yapabilecekler.0-12 yaş arası çocukların kayıtları, ebeveynlerinin kura kat sayılarını etkilemeyeceği belirtildi.

  • 5. Detaylı Bilgi ve İletişim:

Hac ve Umre kayıtları ile ilgili daha fazla bilgiye ulaşmak için Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sitesi olan www.hac.gov.tr web adresi, sosyal medya hesapları ve il-ilçe müftülükleri ile iletişime geçilebilir.

hac kayıtları başladı mı

Yalova Müftülüğü, bu yeni düzenleme ile Hac ve Umre kayıtlarını daha kolay ve erişilebilir hale getirerek vatandaşların işlemlerini daha sorunsuz bir şekilde yapmalarını sağlamayı hedefliyor. Bu açıklamadan sonra Hac ve Umre'ye gitmek isteyenlerin bu bilgilere göz atması ve gerekli işlemleri yapması önemlidir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.