Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hac ön kayıtları başladı mı? 2025 yılı hac ön kayıtları ne zaman? 2025 yılı hac ön kayıtları ne zaman sona erecek?

Milyonlarca kişinin sabırsızlıkla ve büyük bir heyecanla beklediği 2025 yılı hac ön kayıtları ile ilgili haber geldi. Önümüzdeki yıl hac ibadetini yerini getirmek isteyen milyonlarca hacı adayı bu tarihi bekliyor. Ön kaydını yaptıran adaylar daha sonra kura çekilişi için gün sayacak. Peki, Hac ön kayıtları başladı mı? 2025 yılı hac ön kayıtları ne zaman? 2025 yılı hac ön kayıtları ne zaman sona erecek? İşte merak edilen soruların cevabı....

Haber Giriş Tarihi: 06.08.2024 13:36
Haber Güncellenme Tarihi: 06.08.2024 13:36
Kaynak: Hilal Baldemir
Hac ön kayıtları başladı mı? 2025 yılı hac ön kayıtları ne zaman? 2025 yılı hac ön kayıtları ne zaman sona erecek?

Kutsal topraklara giderek hac ibadetini yerine getirmek isteyen milyonlarca yurttaş merakla ön kayıt tarihini bekliyordu. Hacı adayları bu tarihte ön kayıt yaptırarak daha sona kura çekimine dahil olacak ve 2025 yılı için belirlenen aday sayısı kadar kişi için kura çekimi yapılacak. Bu heyecanlı bekleyişin sonunda ise binlerce kişi kutsal topraklara kavuşmanın mutluluğunu yaşayacak. Peki, Hac ön kayıtları başladı mı? 2025 yılı hac ön kayıtları ne zaman? 2025 yılı hac ön kayıtları ne zaman sona erecek? İşte detaylar...

Hac ibadeti için kutsal topraklara gitmek isteyen hacı adayları, 2025 yılı hac ön kayıt başvurusu ve kayıt yenileme işlemlerini 6 Ağustos (bugün) itibariyle yapabilecek.

Başvuru için istenilen 750 lira ön kayıt ücreti, anlaşmalı bankalara yatırılacak. Ön kayıt ücreti yatırılmadan başvuru yapılamayacak.

SÜRECE DAİR TÜM DETAYLAR

Başvuru yapmak isteyenlerde; Engelli, hasta veya yaşlı olanlar; müracaatlarında, hacca daha önce hiç gitmemiş birini refakatçi olarak kaydettirebilecek.

0-12 yaş arası çocuklarını hacca götürmek isteyenler, çocuklarının da ön kayıtlarını yapabilecek. Bu yaş aralığındaki çocuklar, ebeveynlerinin kura kat sayılarını etkilemeyecek.

SON BAŞVURU 16 EYLÜL

Akrabalık bağı olmayan adaylar, 7 kişiyi geçmemek şartıyla, grup halinde müracaat edebilecek ve tek bir kura numarası ile hac kurasina katılabilecek. Akrabalık bağı olanlar 7 kişilik sınırı aşsalar da tek kura numarası için belgeleriyle müracaat edebilecek.

2025 yılı hac ön kayıt ve kayıt yenileme işlemleri, son olarak 16 Eylül tarihine kadar devam edecek.

Hac başvuru sürecinde tüm işlemler yine e-Devlet üzerinden yapılacak.

2024 YILINDA KURAYA KATILANLAR YENİDEN KAYIT YAPACAK

Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü, sitesinde yer alan duyuruda, "2024 yılında kuraya katılan vatandaşlarımızın kayıtları başkanlığımızca 'yenilenmeyecek'" ifadeleri kullanıldı. Açıklamanın devamı ise şu şekilde:

2024 yılı hac kurasına girdiği halde kesin kayıt hakkı elde edemeyen ya da kesin kayıt sırası geldiği halde hacca gidemeyen vatandaşlarımızın kayıtları, bu yıl önceki yıllardan farklı olarak başkanlığımızca otomatik olarak yenilenmeyecek. Söz konusu vatandaşlarımız, hac ön kayıt ücreti ödemeden kayıt yenileme işlemlerini 6 Ağustos 2024 - 16 Eylül 2024 tarihleri arasında e-Devlet üzerinden yapacak.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.