Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Güçlü kızlar, güçlü yarınlar demek!

Türkiye, Kanada ve Peru tarafından yapılan girişimler sonucunda, kız çocuklarına karşı ayrımcılığın önlenmesi ve onların insan haklarından tam ve etkili bir şekilde yararlanmalarını sağlamak amacıyla Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından 11 Ekim "Dünya Kız Çocukları Günü" olarak ilan edildi..

Haber Giriş Tarihi: 11.10.2024 06:50
Haber Güncellenme Tarihi: 10.10.2024 16:25
Kaynak: Güldaniye Sofu Erdoğan
Güçlü kızlar, güçlü yarınlar demek!

Kız Çocuklarının Haklarına Dikkat

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, 2012 yılında 11 Ekim’i Dünya Kız Çocukları Günü ilan etmiş ve bu gün bir farkındalık günüdür. Bu özel gün, kız çocuklarının haklarına dikkat çeker ve her yıl 11 Ekim’de kutlanır. En temel amacı; kız çocuklarının eğitim, sağlık, güvenlik ve eşit haklara sahip olma gibi temel ihtiyaçlarına vurgu yapmaktır.

Kız Çocuklarını Onurlandırmak İçin

Geleceğin güçlü kadınları, bugünün kız çocuklarıdır. İyi bir eğitim alma hakkı sağlanan kız çocukları, potansiyellerini ve yeteneklerini açığa çıkarırlar. Toplumların gelişmesinde ve ilerlemesinde önemli bir rol oynarlar. Kız çocuklarının haklarını savunmak ve onları onurlandırmak için 11 Ekim güzel bir fırsattır. 

Geleceğin Güçlü Kadınları

Dünya genelinde birçok kız çocuğu cinsiyet ayrımcılığına maruz kalmaktadır. Ne yazık ki, günümüzde hala kadınlar ve kız çocukları, dezavantajlı gruplardan biri olarak görülmektedir. Dünyanın birçok yerinde kız çocuklarının eğitimi önünde engeller vardır. Erken yaşta evlilik ve eğitim hakkından yoksun kalmak; kanayan yaralardan biridir. Her kız çocuğu, mükemmel bir potansiyel ile dünyaya gelir. Binlerce yetenek ve kabiliyetle doğan kız çocukları; eğitim haklarından yoksun bırakılmadıkları takdirde geleceğin güçlü kadınlarına dönüşürler.

Kız Çocuklarının Sesi Olmak İçin

11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü aracılığı ile kız çocuklarının hakları ile ilgili bir farkındalık yaratılır. Bu özel gün, kız çocuklarının sadece haklarını savunmaz. Aynı zamanda, onların güçlü, kendine güvenen ve topluma katkı sağlayan bireyler olarak yetişmelerini destekler.

Kız çocuklarının sesi olmak için önemli bir aracı olan 11 Ekim’de, mesajlar yayınlayarak siz de bu farkındalık hareketinin bir parçası olabilirsiniz. 

Güldaniye Sofu Erdoğan

Kaynak: Güldaniye Sofu Erdoğan

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.