Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Google'ın 25. Doğum Günü! Google nasıl kuruldu? Google ne zaman kuruldu? Doodle Neden Rusya'da Gösterilmiyor?

Bugün Google arama motorunun 25. yaş günü. Hayatımıza Google'nin girdiğinin tam 25. yılı. Bu nedenle Google her önemli günlerde yayınlamış olduğu "Doodle" adını verdiği önemli günlerden biri olan bugünü güzel bir görsel ile süsledi. Peki, Google nasıl kuruldu? Google ne zaman kuruldu? İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 27.09.2023 09:51
Haber Güncellenme Tarihi: 27.09.2023 10:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Google'ın 25. Doğum Günü! Google nasıl kuruldu? Google ne zaman kuruldu? Doodle Neden Rusya'da Gösterilmiyor?

Bugün, dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden biri olan Google'ın 25. kuruluş yıl dönümü. Bu özel günü kutlamak ve geriye dönüp bakmak için biraz zaman ayıralım. Google'ın 25 yıllık hikayesi şöyle:

Google nasıl kuruldu?

1998 yılında, Stanford Üniversitesi'nde doktora öğrencileri olan Sergey Brin ve Larry Page, internetin geleceği hakkında büyük bir vizyon paylaşıyordu. World Wide Web'i daha erişilebilir bir yer haline getirme isteğiyle bir araya geldiler. İki genç girişimci, kampüslerindeki odalarında çalışarak daha iyi bir arama motoru için bir prototip geliştirmeye başladılar. Proje ilerledikçe, operasyonlarını ilk ofisleri olan bir garaja taşıdılar ve 27 Eylül 1998'de Google Inc. resmen doğdu.

O zamandan bu yana çok şey değişti. Google'ın logosu bile bugünün özel Doodle'ında gördüğünüz gibi evrim geçirdi. Ancak Google'ın temel misyonu aynı kaldı: dünyanın bilgisini düzenlemek ve evrensel olarak erişilebilir ve kullanışlı hale getirmek.

Bugün milyarlarca insan Google'ı arama yapmak, bağlantı kurmak, çalışmak, oynamak ve daha fazlası için kullanıyor. Google, dünya genelindeki insanların günlük yaşamlarını kolaylaştırmak için vazgeçilmez bir araç haline geldi.

Google'ın 25. yaş günü vesilesiyle, şirket tüm kullanıcılarına teşekkür ediyor. Geleceğe yönelik heyecanla bakıyor ve teknolojinin sınırlarını nasıl genişletebileceklerini görmek için sabırsızlanıyor. Birçok yenilik ve sürprizle dolu başka 25 yılın başlangıcına hoş geldiniz!

Google'ın 25. yıl dönümü, teknoloji dünyasında bir kilometre taşı olarak kabul ediliyor ve bu şirketin gelecekteki başarılarını merakla bekliyoruz.

25 yaş doodle

Doodle Neden Rusya'da Gösterilmiyor?

Google'ın 25. doğum günü doodle'si Kanada, Amerika, Türkiye, Çin, Mozambik, Arjantin ve birçok ülke de gösteriliyor. Fakat Rusya'da bu Doodle gösterilmiyor. Geçmişi incelediğimiz zaman "Google,  Rusya'da eşcinsellik propagandasını yasaklayan anti gay yasasını protesto etti" ve bunun için bir Doodle hazırladı. Ama ardından incelediğimiz zaman yılbaşında google yeni bir doodle yayınladı ve tüm dünya'da bu doodle aktif olarak gözüktü. Zaman diliminden dolayı mı yoksa Ukrayna Rusya arasında yaşanan gerginlikten dolayı mı, yoksa google'nin en büyük rakiplerinden biri olan Yandex'in Rusya menşei olduğundan dolayı mı yayınlanmadı bilinmiyor. Google şirketinden bir açıklama geçecek mi merakla bekliyoruz.

25. yaş günü doodlesi

Yukarda görmüş olduğunuz Doodle bugün ki 25. yaş doodlesi yayınlandığı ülkeler.

2023 yeni yıl doodle

Yukarı da yer alan Doodle ise adından da belli olduğu gibi yeni yıl Doodle'si ve tüm Dünya ülkelerinde yayınlandı. Bu nedenle Google Rusya'da yayınlamaması nedeni tam olarak bilinmiyor, bir aksaklık mı yoksa bilerek mi yayınlanmadı bu konu hakkında net bir bilgi açıklanmış değil. Açıklanır açıklanmaz haberimize eklenecektir.

Google Sahipleri ne dedi?

Google Sahipleri ne dedi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.