Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gelir İdaresi Başkanlığı, sahte 'vergi borcunuz var' e-postalarına karşı uyardı

Son dönemlerde dijital ortamlarda artan dolandırıcılık vakalarına bu kez sahte ‘vergi borcunuz var’ e-postaları eklendi. Vatandaşların e-postalarına gönderilen bu mailler ile kişisel bilgiler kart ve şifre bilgilerine erişiliyor. Gelir İdaresi Başkanlığı, vatandaşları bu tuzağa düşmemeleri konusunda uyardı.

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2024 13:05
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2024 13:10
Kaynak: Hilal Baldemir
Gelir İdaresi Başkanlığı, sahte 'vergi borcunuz var' e-postalarına karşı uyardı

Dijital platformların kullanımı ve etkinliği artıkça bu alanlarda gerçekleştirilen yasadışı olaylar ve dolandırıcılık vakaları da artıyor. Son olarak Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), sahte "vergi borcunuz var" e-postalarına karşı vatandaş ve mükellefleri uyardı.

Bakanlık resmi internet sitesinde bu konuya ilişkin açıklama yaparak uyarılarda bulundu.

Gelir İdaresi Başkanlığı resmi internet sitesinde yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Bazı ulusal medya organlarında yer alan haberler ile Gelir İdaresi Başkanlığımıza yapılan başvuru ve şikayetlerden; vatandaşlarımızı ve mükelleflerimizi yanlış yönlendirme ve aldatmaya yönelik olarak Başkanlığımız adına sahte e-posta göndererek vergi borçlarının olduğu ve ödemeleri için Başkanlığımız Dijital Vergi Dairesinin internet sayfasını (https://dijital.gib.gov.tr) kopyalayarak oluşturdukları sahte bir siteye yönlendirmek suretiyle dolandırıcılık girişimlerinde bulundukları anlaşılmıştır.

Mükelleflerimizin bu tür sahte e-posta ve internet siteleri nedeniyle mağduriyet yaşamamaları için, işlemlerin ve ödemelerin Başkanlığımız resmi internet sitesi (www.gib.gov.tr), Dijital Vergi Dairesi (https://dijital.gib.gov.tr), GİB Mobil uygulaması veya anlaşmalı bankalar aracılığıyla yapılması gerekmektedir.

Yapılan açıklamada söz konusu şekilde gönderilen sahte e-postalar ile mükelleflerin sahte internet adreslerine yönlendirildiği ve kredi kartı bilgileri, şahsi bilgileri vb. bilgilerinin ele geçirilmeye çalışıldığı aktarıldı.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.