Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gelecek Partili Çandır: “Sokak köpekleriyle ilgili kesin ve net tedbirler alınmalı”

Gelecek Partisi Yalova İl Başkanı Eczacı Kürşat Emre Çandır, Türkiye gündeminin en çok tartışılan konularından biri olan sokak hayvanları ile ilgili açıklamada bulunarak, sorunun çözümüne yönelik net adımlar atılması gerektiğini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2024 11:30
Haber Güncellenme Tarihi: 30.05.2024 11:30
Kaynak: Serap Polat
https://www.yalovahayat.com/
Gelecek Partili Çandır: “Sokak köpekleriyle ilgili kesin ve net tedbirler alınmalı”

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un, sokak hayvanları ile ilgili taslak çalışmanın Meclis'e ulaştığını açıklamasının ardından AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında, sahiplenilmeyen köpeklerin uyutulmasının gündeme geldiği yasa taslağı hakkında konuştu. Erdoğan, kanun teklifi ile köpek bakımevi olmayan yerlerde hemen bakımevleri kurulacağını, sahipsiz hayvanların bu bakımevlerinde tutularak sahiplenilmeleri için kampanyalar yapılacağını belirtti. Bazı kesim tarafından tepki çeken taslak, bazı kesimler tarafından olumlu karşılandı.

“Özel barınaklar kurulması için araziler tahsis edilmeli

Ülke genelinde olduğu gibi Yalova’da da en çok tartışılan konulardan biri haline gelen sokak hayvanları konusunda açıklama yapan Gelecek Partisi Yalova İl Başkanı Kürşat Emre Çandır, çocukların sağlığı düşünüldüğü zaman kesin ve net tedbirlerin alınması gerektiğini kaydetti. Çandır, “Yalova’mızda, sokak köpekleriyle ilgili bazı şikayetleri ne yazık ki duyuyoruz. Türkiye'nin de gündeminde olan bu sorunun çözümüne yönelik net adımlar atılmaya başlanmalıdır. TC. Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü 2023 verilerine göre ülkemizde kuduz temalı vaka sayısı 438 bine dayanmıştır. Hal böyle olunca, ilgili kurumların, derhal adım atması kaçınılmaz olmuştur. Sokak köpekleri, yerel yönetimlerin şehirden uzak alanlarda kurduğu besleme alanlarında kısırlaştırılarak tutulmalı, sokağa tekrar salınmamalıdır. Hayvan sever derneklerin özel barınaklar kurmaları için araziler tahsis edilmeli, tüm bağış toplama çalışmaları devlet tarafından kontrol altında yapılmalı ve eşit bir şekilde projelendirilerek denetlenmelidir.” dedi.

“Hayvanları sokağa bırakanlar ciddi şekilde cezalandırılmalı”

Sokak Hayvanları için sahiplendirme çalışmalarının yapılması gerektiğini belirten Kürşat Emre Çandır, “Süs köpeği ticareti gibi evcil hayvan ticareti yasaklanmalıdır. Mahallinde sokak köpeği bakmak isteyen varsa, ilgili sokak hayvanı kısırlaştırılıp, çip takılarak ısrarla barınak istemeyen kişinin üzerine kaydedilmeli, hayvanın yaratacağı herhangi bir sorun, sorumlusu hayvanın üzerine kayıtlı kişide olsun, ciddi cezai sorumluluk taşısın. Hayvanlarını sokağa bırakanlar ciddi şekilde hukuki olarak cezalandırılmalı. Tehlikeli ırkların satış, üretim ve beslenmesi net bir şekilde yasaklanmalıdır. Tespiti halinde caydırıcı yasal müeyyideler uygulanmalıdır. Uyutma kararı, ‘Yaratılanı seviniz, yaratandan ötürü’ diyen bir toplumun unsuru olarak beni fazlasıyla rahatsız ediyor. Ancak çocuklarımızın sağlığını düşününce kesin ve net tedbirler alma gereği de ortadadır.” açıklamasında bulundu.

Serap Polat

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.