Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

‘Geçmişten Günümüze Yalova’ paneli düzenlendi

Yalova’nın düşman işgalinden kurtuluşu törenleri kapsamında İl Özel İdaresi Konferans Salonu’nda bir panel gerçekleştirildi. ‘Geçmişten Günümüze Yalova’ isimli panele Bursa Uludağ Üniversitesi’nden Doç. Dr. Hacer Karabağ Arslan, Mimar Sinan Üniversitesi’nden Doç. Dr. Selçuk Seçkin, Uludağ Üniversitesi’nden Doç. Dr. Serkan Gündüz ve Yalova Üniversitesi’nden Öğr. Gör. Dr. Cihan Yalvar konuşmacı olarak katıldı

Haber Giriş Tarihi: 19.07.2024 13:21
Haber Güncellenme Tarihi: 19.07.2024 13:21
Kaynak: YALOVA HAYAT
‘Geçmişten Günümüze Yalova’ paneli düzenlendi

Yalova İl Özel İdaresi’nde gerçekleştirilen ‘Geçmişten Günümüze Yalova’ isimli panel yoğun bir katılıma sahne oldu. Panelin moderatörlüğünü de üstlenen Yalova İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel açılış konuşmasını gerçekleştirdi.

Yalova’nın milli mücadelede çok önemli bir rolü olduğunu ve bu rolün öneminin bu tip etkinliklerle ön plana çıkartılacağını ifade eden Soygüzel, “Yaklaşık 30 yıllık bir iliz. Yalova’nın milli mücadeledeki yerini ve önemini bu ve benzeri etkinliklerle ön plana çıkarmaya çalışacağız. 1921’deki Yunan işgali sırasında Rum ve Ermeni çeteleri tarafından Yalova’mızda ciddi katliamlar yapılmıştı. Neredeyse Yalova’daki Müslüman köylerin tamamının yakıldığını biliyoruz. Tarihi kayıtlarda 9 bini aşan bir sayıda Yalova’da atalarımızın katledildiğini tarihi kayıtlardan görüyoruz. Bu vesile ile hepsini rahmetle anıyoruz. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, milletimiz büyük bir hürriyet meşalesi yaktı. Bu hürriyet meşalesi çok şükür 19 Temmuz 1921’de Yalova’yı da aydınlattı. Yalova’mız bağımsızlığına, kurtuluşuna kavuşmuş oldu. Bu vesile ile Yalova’mızın kurtuluşuna sebep olan Gazi Mustafa Kemal Paşa olmak üzere Yalova’mızın kurtuluş mücadelesine yön veren tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve şükranlarımızla anıyorum” diye konuştu. 

Soygüzel’in konuşmasının ardından panelistler yerini aldı. Panelistler arasında Bursa Uludağ Üniversitesi’nden Doç. Dr. Hacer Karabağ Arslan, Mimar Sinan Üniversitesi’nden Doç. Dr. Selçuk Seçkin, Uludağ Üniversitesi’nden Doç. Dr. Serkan Gündüz ve Yalova Üniversitesi’nden Öğr. Gör. Dr. Cihan Yalvar yer aldı. Her bir panelist, Yalova ve çevresine dair farklı tarihi ve arkeolojik perspektifler sunarak katılımcılara bilgi aktardı. Panelin sonunda katılımcıların soruları cevaplandı ve Yalova’nın kurtuluş mücadelesine katkı sağlayanları minnetle anma mesajları verildi.

Kaynak: YALOVA HAYAT

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.