Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gazze’deki yakıt sorunu binlerce ölüme yol açacak!

Gazze Sağlık Bakanlığı ve Gazze Birleşmiş Milletler dernek temsilcileri bölgede ciddi bir yakıt sorunu olduğunu ve mevcut durumda en fazla iki gün yetecek yakıt olduğunu, yakıt desteği gelmezse hastanelerde bulunan 38’i çocuk, 1100 böbrek yetmezliği hastasının hayatının tehlike altında olduğunu bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2023 12:25
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2023 12:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Gazze’deki yakıt sorunu binlerce ölüme yol açacak!

İsrail ve Filistin arasında tırmanan gerilim 16 günü geride bıraktı 2 haftayı aşkın bir süredir Gazze’de halk elektrik, su, gıda ve yakıt olmadan hayatta kalmaya çalışıyor. Cumartesi günü İsrail’in izin vermesiyle ilk kez Mısır üzerinden gelen yardım tırları bölgeye giriş yaptı. Son olarak 37 tırın Gazze’ye giriş yaptığı biliniyor.

gazze hastanelerine acil yakıt lazım

Başta yalnızca su, gıda ve ilaç yardımlarının geçmesine izin verildi fakat Pazar günü yakıt desteğinin de bölgeye girmesine izin verildi. Boş olan yakıt tırları Mısır’a geçiş yaparak orada bulunan Birleşmiş Milletler yakıt deposundan yakıt doldurarak Gazze’ye geri döndü.

gazze'de böbrek hastaları ölecek

Fakat dün gece Gazze’deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, yaptığı yazılı bir açıklamada konuyla ilgili tüm dünyaya uyarılarda bulundu.

Eşref el-Kudra yaptığı açıklamada, hastanelere yakıt temin edilmemesi halinde, 38'i çocuk 1100 böbrek yetmezliği hastasının hayatını kaybedeceğini vurguladı. Kudra, hastanelere ve ambulanslara yakıt sağlanması için bütün dünyaya çağrı yaptı.

filistin sağlık bakablığı yardım istiyor

Eşref el-Kudra açıklamasının devamında, sağlık çalışanlarının, ölü ve yaralıların vücutlarında ciddi yanıklara yol açan “olağan dışı silahlar kullanıldığını” tespit ettiklerini de kaydetti.

Sağlık Bakanlığından yapılan bir diğer açıklamada ise Mısır’dan Refah Sınır Kapısı’nı açması ile yardımların girişi ve yaralıların çıkışını güvence altına alması talep edildi.

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı ölü ve yaralılara dair son verileri de paylaştı. Sağlık Bakanlığı, İsrail’in Gazze’ye saldırılarında 1873'ü çocuk, 1023’ü kadın olmak üzere 4 bin 651 kişinin öldüğünü, 14 bin 245 kişinin ise yaralandığını duyurdu.

Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.