Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gazze’de İsrail’in katlettiği çocuk sayısında korkutan tablo! İşte İsrail vahşetinde son durum

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana aralıksız olarak saldırdığı Gazze’de hayatını kaybedenlerin büyük çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşuyor. UNRWA Genel Komiseri Lazzarini, son 5 ayda Gazze'de hayatını kaybeden çocuk sayısının, son dört yılda dünya genelindeki savaşlarda hayatını kaybeden çocuk sayısını aşarak trajik bir noktaya ulaştığını aktardı.

Haber Giriş Tarihi: 13.03.2024 11:28
Haber Güncellenme Tarihi: 13.03.2024 11:28
Kaynak: Hilal Baldemir
Gazze’de İsrail’in katlettiği çocuk sayısında korkutan tablo! İşte İsrail vahşetinde son durum

Gazze’de İsrail katliamı Ramazan ayında da aralıksız bir şekilde devam ediyor 155 günü aşkın bir süredir Siyonist İsrail’in saldırıları ve ablukası altında olan Gazze’de hayatını kaybedenlerin sayısı 31 bini aştı ve bunların büyük çoğunluğunu kadınlar ve çocuklar oluşturuyor.

İsrail ordusu genç, yaşlı, çocuk ve kadın demeden önüne çıkan herkesi katlediyor. 7 Ekim’den bu yana devam eden saldırılara ilişkin yeni veriler paylaşıldı.

"Son 4 yılda yaşanan savaşlarda öldürülen çocuk sayısından daha fazla"

Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, X sosyal medya hesabından, yaptığı paylaşımında İsrail'in Gazze'deki saldırılarında öldürülen çocuklara ilişkin son verileri aktardı.

İsrail'in Gazze'de öldürdüğü çocuk sayısına ilişkin istatistiği "sarsıcı" olarak nitelendiren Lazzarini, 7 Ekim'den bu yana İsrail saldırılarına maruz kalan Gazze Şeridi’nde öldürülen çocukların dünya genelinde son 4 yılda yaşanan savaşların tamamında öldürülen çocukların toplamından fazla olduğunu belirtti.

"Bu çocuklar üzerinde yürütülen bir savaş"

Lazzarini, "Bu çocuklar üzerinde yürütülen bir savaş. Çocukların gelecekleri üzerine yürütülen bir savaş." ifadelerini kullandı.

UNRWA Genel Komiseri Lazzarini, BM ve Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından paylaşılan verilere dayanarak hazırlanan, Gazze'de 7 Ekim'den 29 Şubat'a kadar öldürüldüğü bildirilen çocuk sayısı ile son 4 yıl içerisindeki savaşlarda öldürülen çocuk sayılarını gösteren bir grafiği de yayınladı.

Grafikte, son 4 yıldaki savaşlarda öldürülen çocuk sayısı 12 bin 193 olarak görünürken, Gazze'de son 5 ayda öldürüldüğü bildirilen çocuk sayısının 12 bin 300'ün üzerinde olduğu aktarıldı.

Lazzarini, İsrail’e Gazzeli çocuklar için derhal ateşkes yapılması çağrısında bulundu.

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.