Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Futbolda magandalığın cezası belli oldu! O yumruğun bedeli 6,5 yıl!

Dün akşam gerçekleşen Ankaragücü-Rizespor müsabakası sonrası Ankaragücü Başkanı Faruk Koca’nın hakem Halil Umut Meler’e yumruk atması ülkenin gündemine oturdu. Aldığı darbeden sonra gözü tamamen şişen ve moraran hakem Meler sahadan koruma ordusu eşliğinde çıkarıldı. Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun ile Türk Ceza Kanunu'nun 86. maddesi uyarınca Faruk Koca için 6,5 yıl hapis cezası talep edileceği öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 12.12.2023 10:57
Haber Güncellenme Tarihi: 12.12.2023 10:57
Kaynak: Hilal Baldemir
Futbolda magandalığın cezası belli oldu! O yumruğun bedeli 6,5 yıl!

Sporda şiddetin son bulmadığı Türkiye’de yaşanan son olay skandal etkisi yarattı. Dün gece oynan Ankaragücü-Rizespor maçı sonrası sahaya giren Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, maçın hakemi Halil Umut Meler’e saldırdı. Görüntüler gündeme bomba gibi düştü.

Eryaman Stadı'nda maçın son düdüğü çalınca sahaya giren Faruk Koca, orta hakem Meler'e yumruk attı. Aldığı darbenin etkisiyle yere düşen hakem Meler'in etrafını güvenlik güçleri sardı.

Koruma ordusuyla ayrıldı

Halil Umut Meler’e ilk müdahale saha içerisinde yapıldı ve ardından etrafında bir koruma ordusu ile sahadan çıkarılarak soyunma odasına götürüldü.

Bu esnada Ankaragücü taraftarı, başkanları Faruk Koca'ya destek vererek tezahürat yaptı. Tribünlerden de sahaya giren taraftarlar oldu. Bu taraftarlara güvenlik görevlileri müdahale etmek zorunda kaldı.

Ligler süresiz olarak ertelendi

Yaşanan olayın ardından Türkiye Futbol Federasyonu, olağanüstü toplantı yaptı ve tüm liglerin süresiz olarak ertelendiğini duyurdu.

Saldırının ardından kalp krizi riskiyle hastaneye kaldırılan Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın alabileceği cezalar da belli oldu.

Saldırı ardından açıklama yapan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yargı süreci için Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun ile Türk Ceza Kanunu'nun 86. maddesini işaret etti.

Kanuna göre hakemler kamu görevlisi

2011 yılında yürürlüğe giren kanun gereği spor müsabakalarında görev yapan hakemler, gözlemciler, saha komiseri ve temsilciler bu gibi görevleri ile bağlantılı olarak kendilerine yönelik işlenen suçlar bakımından kamu görevlisi olarak nitelendiriliyor.

TCK’nın 86. Maddesi uyarınca kasten yaralama suçu içeren 3. fıkrada yer alan ‘c’ bendinde yer alan, kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle işlenen suç olarak adlandırılacak ve ceza yarı oranında artırılacak.

Avukatların yaptığı açıklamaya göre ise, iki kez yarı oranında artırılacak bir cezanın uygulanması durumunda Türk Ceza Kanunu’nun 87. maddesi uyarınca Faruk Koca, 6,5 yıl hapis cezasıyla yargılanacak.

Ayrıca yaptığı eylemin karşılığı olarak 3 yıllık hak mahrumiyeti cezası alacak olan Faruk Koca’nın, bulunduğu statü gereği 2 yılı aşan cezalar ömür boyu cezaya döndüğü için bir daha kulüp yöneticiliği yapamayacak.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.