Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Filistin ve İsrail arasında ateşkes mi oluyor? Katar arabuluculuk yapacak!

İsrail ve Filistin arasında 46 gündür devam eden çatışmalarda ateşkes yapılacak. Hamas lideri Henniye ateşkese çok yakın olduklarını duyurdu. Henniye yaptığı açıklamada, ateşkes anlaşmasına ‘ulaşmaya yakın' olduklarını, bu konuda arabuluculuk yapan Katar'a cevaplarını ilettiklerini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2023 10:47
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2023 10:47
Kaynak: Hilal Baldemir
Filistin ve İsrail arasında ateşkes mi oluyor? Katar arabuluculuk yapacak!

İsrail ordusu 7 Ekim’den bu yana Gazze’de vahşet yaşatıyor. Bütün dünyanın gözleri önünde binlerce kişiyi katleden İsrail ordusu hiçbir uyarıya kulak asmadan soykırım yapmaya devam ediyor.

Havadan ve karadan devam eden saldırılarda bilanço her geçen gün büyüyor. Bugüne kadar saldırılarda yüzde 70’i kadın ve çocuk olmak üzere 13 binden fazla kişi hayatını kaybetti. Öte yandan enkaz altında ne kadar insan olduğuysa hala bilinmiyor.

Açlığa, susuzluğa ve ölüme terk edilen Gazze’de her şey tükenirken Hamas’tan bir açıklama geldi.

"Ateşkese ulaşmaya yakınız"

Hamas'ın Telegram hesabından, teşkilatın Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin ateşkese ilişkin yaptığı açıklama yayınlandı.

Heniyye, "Hareket, Katar'daki kardeşlerine ve ara buluculara yanıtını verdi. Ateşkes anlaşmasına ulaşmaya yakınlaştık." ifadesini kullandı.

Katar arabulucu olacak

Henniye açıklamasının devamında, "Artık iş Katar'da. Onlar, İsrail ile beklenen ateşkes anlaşmasını duyuracaklar. Anlaşmanın detayları ilerleyen saatlerde açıklanacak." ifadelerini aktarıldı.

Anlaşma kapsamında yardımların içeri girmesi ve her iki taraftan kadın ve çocuk rehinelerin serbest bırakılması karşılığında ateşkes yapılmasından söz edildiğini ifade edildi.

Savaşın bilançosu

7 Ekim’den bu yana devam eden saldırılarda hayatını kaybeden sivillerin büyük çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşurken yabancı haber kaynaklarına göre İsrail’in stratejik olarak kadın ve çocukları hedef aldığı görüşü konuşuluyor.

Gazze'deki hükümete göre, 7 Ekim'den bu yana İsrail’in saldırılarında Gazze Şeridi'nde 5 bin 600'ü çocuk ve 3 bin 550'si kadın olmak üzere 13 bin 300 kişi öldürüldü. Öte yandan 30 bin üzerinde yaralı olduğu biliniyor.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.