Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fenomenler bu kez Maliye Bakanlığı’nın kıskacında!

MASAK ve İç İşleri bakanlığının ardından bu kez de Maliye Bakanlığı sosyal medya fenomeni olarak görünüp arka planda kara para aklayan, vergi kaçıranlara yönelik inceleme başlattı. Maliye Bakanlığı bu kişiler hakkında soruşturma yürütmek üzere özel bir ekip kurdu.

Haber Giriş Tarihi: 04.12.2023 11:51
Haber Güncellenme Tarihi: 04.12.2023 11:51
Kaynak: Hilal Baldemir
Fenomenler bu kez Maliye Bakanlığı’nın kıskacında!

Türkiye’nin gündeminde kara para aklama ve vergi kaçırma iddialarıyla gündemden düşmeyen fenomenler var. Dilan ve Engin Polat çiftinin tutuklanmasının ardından birçok fenomen hakkında kara para aklama ve vergi kaçırma iddiaları ortaya atıldı. Başta İç İşleri bakanlığı bu kişiler hakkında soruşturma başlatırken ardından MASAK konuya dahil oldu son olarak Maliye Bakanlığı da fenomen isimleri kıskaca aldı.

Başka fenomenler ile ilgili incelemelerini tamamlayan MASAK'ın raporları doğrultusunda bazı fenomenlerin mal varlıklarına el konuldu.

İç İşleri Bakanlığı ve MASAK’ın yürüttüğü soruşturmalar daha geniş kapsamlı devam ederken 600 isi için inceleme başlatıldığı öğrenildi. Öte yandan sosyal medya fenomeni görüntüsünün arka planında kara para aklayan, vergi kaçıranlara yönelik son yılların en kapsamlı incelemesi için Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın kurduğu özel ekibin araştırmaları ise soruşturmayı derinleştiriyor.

Öğrenilen bilgilere göre MASAK tarafından fenomenlerle ilgili incelemelerin 2020 yılında başladığı ve 4 yıldır devam ettiği Vergi Denetim Kurulu uzmanlarından oluşan özel bir ekibin pandemi döneminden bu yana soruşturma yürüttüğü aktarıldı.

NTV'den Tuğba Öztürk'ün haberine göre; Dilan Polat ve Engin Polat'la ilgili suç tespitinin de eylül ayında yapıldığı ardından MASAK'ın devreye girdiği belirtilirken incelemeler son 4 yılda yoğunlaşıyor.

Öte yandan 100'ün üzerinde fenomenin dosyasının savcılığa aktarıldığı belirtiliyor. Uzmanlar, 2019 sonrasına yoğunlaşan incelemelerde takipçi sayısının değil kara para trafiğinin esas alındığını söyledi.

"Para hareketleri takip ediliyor"

Uzmanlar, sosyal medya fenomenlerine yönelik inceleme sürecine ilişkin "Vergi yönünden inceleniyor, para hareketleri takip ediliyor. Hesabını kapatsalar dahi geriye dönük bütün hareketleri inceleyebiliyoruz. Aldıkları gayrimenkul, otomobil vs. hepsine bakılıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.