Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fazlaca: ‘’Ben borçtan korkmuyorum’’

Altınova Belediye Başkanı Yasemin Fazlaca, basın toplantısı düzenledi ve gazetecilerin sorularını yanıtladı. Burada açıklamalarda bulunan Fazlaca, Altınova’nın geleceği için önemli konulara değindi.

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2024 14:56
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2024 14:56
Kaynak: Murat Can Aytemur
Fazlaca: ‘’Ben borçtan korkmuyorum’’

Yerel seçimler sonrasında göreve başlayan Altınova Belediye Başkanı Yasemin Fazlaca, 29 Mayıs Çarşamba günü, Altınova Belediye Hizmet Binası’nda gerçekleşen basın toplantısında, gazeteciler ile bir araya geldi. Fazlaca burada kendisine yöneltilen soruları yanıtlarken aynı zamanda da Altınova hakkında önemli konular hakkında bilgiler verdi, belediyenin öncelikli hedeflerini ve vizyonunu detaylarıyla paylaştı.

‘’Ben borçtan korkmuyorum’’

Sözlerinde ilk olarak, göreve geldikten sonra belediye de ciddi bir borç ile karşılaştığını belirterek başlayan Başkan Fazlaca, ‘’Ben borçtan korkmuyorum’’ dedi ve ‘’Gelir çarkları tekrardan döndürülüp, amorti dilebilir. Kısa, uzun ve orta vadede düşündüğüm şeyler öncelikle sosyal üst yapılara yönelik olacaktı ancak, altyapı ile alakalı arıtma ve içme suyu gibi alanlarda büyük bir sıkıntı var Altınova’da. Bu zamana kadar ötelenmiş olan bu sıkıntıyı dolayısıyla biz de kucağımızda bulduk. Bununla ilgili Tersanelerden yardım alacağız, yaklaşık 37-40 Milyon gibi bir altyapı arıtma yatırımına şu anda acil ihtiyacımız var. Önceliğimiz bunun çözümlenmesi olacak, orta vadede de bir daha ki sezona yetiştirmek istediğimiz düğün sezonu projemiz vardı. Şu anda ki rakamlarla 20 Milyon gibi bir duruma tekabül ediyor’’ ifadelerine yer verdi. Sözlerine devam eden Fazlaca, düğün salonu projesinin bir ileri seviyeye taşınacağını belirterek, ‘’Düğün salonunun altı pazaryeri olarak kullanılıyordu biz orayı sosyal alana çevireceğiz’’ dedi. Uzun vadede hayata geçirmeyi planladığı konulara değinen Fazlaca, ilçede ki turizmin gelişmesi adına önemli adımlar atacaklarını belirtti ve ‘’Sahil, Bayraktepe ve güzel bir orman yapımız var bizim. Turizme kazandırmak için projelerimizi çizdiriyoruz, tahsisleri ile alakalı sıkıntılar vardı onları çözüyoruz. Dolayısıyla uzun vadede güzel projelerimiz olacak diyebilirim’’ dedi

‘’EN AZ PERSONEL ÇIKARTAN BELEDİYEYİZ’’

Gazetecilerin sorularını cevaplamaya devam eden Başkan Fazlaca, işlerine son verilen personeller hakkında bir açıklamada bulunarak, genele bakıldığı zaman en az personel çıkartılan belediyelerden birisinin Altınova olduğunu söyledi. Fazlaca yapmış olduğu açıklamada, ‘’Herhangi bir hakka girmeden işini yapan kimseye dokunmadık. Bankamatik elemanı dediğimiz, belediyeye uğramadan çalışır görünenleri ve teşkilatla birebir görevlendirilmiş, kadın kolları olsun, ilçe yönetiminde olsun bununla bağları olan kişilerle yollarımızı ayırmak zorunda kaldık. Diğer belediyelerle baktığımız zaman en az işçi çıkartan belediye biziz’’ dedi.

‘’SADECE MAAŞLARI ÖDEYEBİLECEK KADAR BİR RAKAM VARDI’’

Belediyenin güncel borç durumu hakkında konuşan Fazlaca, göreve geldiğinde kasada sadece maaşları ödeyebilecek bir rakam olduğunu ifade etti ve devamında ise toplamda kasada ki tutarın 3 katına çıkartıldığını söyledi. Başkan Fazlaca, ilk olarak piyasa borçlarını öncelik edindiklerini ifade ederken, Altınova Belediyesi’nin imajının tazelenmesi gerektiğini belirtti.

‘’TASARRUF TEDBİRLERİ SİYASİ BİR KARAR’’

Geçtiğimiz günlerde açıklanan tasarruf tedbirleri ile ilgili açıklamada bulunan Fazlaca bu durumun siyasi bir karar olduğunu söyledi ve devamında, ‘’CHP Belediyeleri zaten bu tasarrufları yapmak için gelmişlerdi. Tasarruf tedbirlerinin ancak; bizim halkla temasımızı engelleyecek olan kısımları belki belediyeleri etkileyebilir. Bizler bu durumu sponsorlar ile çözeceğiz. Halkımızın da bunun siyasi bir durum olduğunun farkında olduğuna inanıyorum. Hiçbir şey halkla bizim buluşmamızı kısıtlayamayacak’’ dedi.

‘’TURİZM’E YÖNELİK ÖNEMLİ ADIMLAR ATACAĞIZ’’ 

Altınova’da turizmin gelişmesi adına atılacak adımlara değinmeyi de ihmal etmeyen Başkan Fazlaca sözlerinde şu ifadelere yer verdi, ‘’Kuş Gözlem, Tıbbi Aromatik, ormanlarımız ve denizimiz var. Ancak bunların çok fazla reklamı yok. Şu anda turizmle ilgili tur acenteleri geldi ilk seyahatleri Altınova’dan başlayacak. Bu bizimle ilgili yeni dönemde büyük bir artı oldu. Bununla ilgili reklam çalışmalarına yönelik çalışmalarımız başladı, sadece Yalova’dan değil çevre illerden de buraya turist kazandırmak istiyoruz.

‘’PROJE ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDECEK’’

Sözlerini tamamlarken seçim sürecinde verdiği vaatlerin sırasıyla hayata geçeceğini belirten Başkan Fazlaca; Anne Kart, Konuk Evi, Tekstil Atölyesi ve su sporları gibi projelerin çalışmalarının yapılacağını belirtti. Merak edilen Altınova MYO konusunda da kira oranlarının yükseldiğini belirtti. Bu kiranın, personel maaşlarının belediye bütçesi ile karşılanamayacak tutarda olduğunu söyleyen Fazlaca, tersanelerle görüştüklerini söyledi ve MYO’nun aynı şekilde devam etmesini dilediğini ifade etti. MYO’nun kapanma ihtimalinin olmadığını söyleyen Fazlaca, en kötü ihtimalle kampüse taşınacağını söyledi, gerekli görüşmelerin yapıldığını belirtti.

Kaynak: Murat Can Aytemur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.