Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eylül Öztürk hakkında beklenen karar! Sona yaklaşıyoruz açıklaması!

Dilan Polat ve Engin Polat çiftinin tutuklanmasının ardından gözler diğer sosyal medya fenomenlerine çevrilmişti. Bu kapsamda hakkında en çok konuşulan isimlerden biri Polat’ın eski arkadaşı fenomen Eylül Öztürk oldu. Dilan Polat’ın yakın çevresinde bulunan fenomenler hakkında soruşturma başlatılırken aynı zamanda yurt dışı çıkış yasağı kondu. Bir süredir ABD’de yaşayan Eylül Öztürk’te soruşturmaya dahil edildi. Eylül Öztürk "Soruşturmaya dahil olduk. Demek ki sona yaklaşıyoruz. Hep bir belirsizlik vardı" ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 29.11.2023 11:16
Haber Güncellenme Tarihi: 29.11.2023 11:16
Kaynak: Hilal Baldemir
Eylül Öztürk hakkında beklenen karar! Sona yaklaşıyoruz açıklaması!

Dilan Polat ev Engin Polat davasından sonra çemberi genişleten Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, 2019 yılında Dilan Polat’ın çektiği ve ‘Şampiyonlar ligi’ olarak isimlendirdiği fotoğrafta yer alan fenomenler halkında soruşturma başlattı. Fenomenler hakkında yurt dışı çıkış yasağı getirilirken fenomen isimlerden bir açıklama gelmedi.

Fotoğrafta, Eylül Öztürk, eşi Kenan Özkan, Şulemsi olarak bilinen Şule Kayatürk, Yavuz-Merve Korkut çifti, Tolunay-İleyda Topal çifti, Ömer-Tuğba Bağ, Feyza Hakyemez Başar ve eşi kebapçı Muhammed Oğuz Başar bulunuyor. Fotoğrafın da yine Muhammed Oğuz Başar’a ait kebap restoranında çekildiği görülüyor.

Eylül Öztürk: Soruşturmaya dahil olmak beni mutlu etti

Geçtiğimiz günlerde hakkında 5 milyon dolar para ile ABD’ye gittiği ve orada peşin parayla 11 adet ev aldığı bu paraları da kara para aklayarak elde ettiği konuşulan Eylül Öztürk bu iddiaları yalanlamıştı fakat soruşturma kapsamına alındıktan sonra konuya ilişkin açıklama yaptı:

“Evet şu anda bana geldikleri kesinleşti anladığım kadarıyla. Ben buradan bunu anlıyorum. Demek ki soruşturmaya veya incelemeye dahil olduk. Bu beni çok mutlu etti. Demek ki sona yaklaşıyoruz. Hep bir belirsizlik vardı. Ama ben zaten yurt dışındayım, o nasıl olacak anlamadım. Neyse bunu avukatıma sorayım.”

“Allah’ım sen bu sınavın sonunu güzel kıl, mükafatını tez zamanda göster. Çok büyük bir sınavdan geçiyorum arkadaşlar. Sonunda bir şey olmayacağına kendiniz eminsiniz belki ama itibarınız, binlerce kişinin binlerce şey söylemesi… Bu yara bende hiç geçmeyecek yani. Çok zor… Yaşamayan anlayamaz.”

Şu anda Amerika’da olduğu için hakkındaki yurt dışı yasağıyla ilgili avukatıyla görüşen Eylül Öztürk, konuşmaları da şu sözlerle aktardı:

“Şimdi konuyu sordum, pasaportum askıya alındığı için (yurt dışı yasağı aynı zamanda pasaportun geçici de olsa iptali demek) eğer savcılık bir ifade isterse benden buradan bir kağıt alarak Türkiye’ye gelebiliyormuşum ifade vermek için. ‘Ondan sorun çıkmaz, evrakla hallediliyor’ dedi. Ben çünkü pasaportum iptalken nasıl döneceğim, dönmem gerekirse diye sordum. Savcı isterse konsoloslukta da ifade verebiliyormuşum. İfade vermem gerekirse. Şu anda bir araştırma var ama bir ifade talebi olur mu olmaz mı bilmiyorum. Yarın tekrar kontrol edilecekmiş. ‘Süreci takip edeceğiz’ dedi. Bakalım süreç ne gösterecek. Ben de paylaşırım sizinle.”

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.